Peste 2500 de tineri din toată ţara au ales să petreacă acest sfârşit de săptămână în închinare, rugăciune şi creştere spirituală la Conferinţa Naţională de Tineret 2014. Este un număr record, care nu s-a mai înregistrat în ultimii zece ani la o întâlnire dedicată exclusiv tineriretului.
Inimi însetate de închinare, părtăşie şi hrană din Cuvânt au suportat înghesuiala ca să asculte mesajul transmis de vorbitorii inspirat din Apocalipsa 3:11: „Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa”.
Liderul naţional de tineret, Vitalie Carabeţ ne-a împărtăşit gândurile şi emoţiile trăite în prima zi a evenimentului: „Am aşteptat 1500 de tineri, dar au venit peste 1900. Vestea bună este faptul că tinerii sunt dornici să asculte Cuvântul lui Dumnezeu, de-a avea părtăşie la asemenea evenimente. Am ales această temă, pentru că sunt conştient că trăim vremurile de pe urmă când trebuie să ne amintim tot mai des de faptul că Domnul Isus va veni după biserica sa, iar noi ca şi copii a lui Dumnezeu, generaţia tânără, trebuie să fim gata, să veghem şi să lucrăm cât mai mult pentru lărgirea Împărăţiei Lui”.
Este greu de descris atmosfera de reverenţă, emoţia care predomină în aer la mesajele pline de putere divină, la momentele de închinare copleşitoare.
În prima zi de conferinţă, printre vorbitorii evenimentului au fost: Vitalie Corcevschi şi Grigore Cronin din SUA, Marius Cruceru din România. După trei sesiuni intensive, tinerii au fost invitaţi la seminare tematice. Printre acestea se numără:
- Vitalie Corcevschi: „Eu vin curând”
- Marius Cruceru: „Ce se întâmplă când nu mai aştepţi venirea Domnului”
- Grigore Cronin: „Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa”
- Vitalie Fedula: „Cum să cunoşti voia lui Dumnezeu în cele mai importante decizii ale vieţii”
- Ion Miron: „Comunicarea eficientă”
- Ghenadie Rusu: „Lărgirea Împărăţiei lui Dumnezeu prin afaceri”
- Vadim Dahnenco: „Muzica în biserică. Închinarea plăcută lui Dumnezeu”
Pe lângă cele spirituale, tinerii s-au bucurat de părtăşie cu prietenii din alte colţuri ale ţării, iar alţii au avut ocazia să îşi facă noi prieteni. Asemenea evenimente sunt înviorătoare pentru suflet. Aceste întâlniri înaripează cu emoţii plăcute şi bucurie. „Ce plăcut şi ce bine este să fim împreună în casa Domnului”, spune o cântare.
Prima zi a evenimentului s-a încheiat cu un serviciu de închinare, cu un program înviorător pregătit de orchestra bisericii „Betel” şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri.
Detalii despre programul şi temele abordate mâine le puteţi vedea AICI