La mulţi ani Andrei Ciobanu

1,261 vizualizari

c1Prima întâlnire a membrilor Consiliului Uniunii, după cel de-al XXII-lea Congress UBCEB a fost marcată şi de un eveniment important în viaţa unuia din slujitorii fideli ai comunităţii noastre. Fratele Andrei Ciobanu, preşedintele Comunităţii Cahul a aniversat pe 28 noiembrie 59 de ani. Cu acest prilej, episcopul UBCEB, Ion Miron a adresat un mesaj de felicitare şi un buchet de flori, celui ce anul trecut a trecut prin valea umbrei morţii, iar astăzi plin de râvnă şi putere ca altă dată se investeşte cu dăruire în ogorul Evangheliei din sudul ţării.

Prezent la întâlnirea consiliului, pastorul bisericii „Bunavestire”, Vasile Filat a împărtăşit întâlnirea lui cu fratele Andrei la Moscova, de la care a aflat prima dată mesajul Evanghelie şi a fost îndrumat de acesta spre o biserică evanghelică din Chişinău. Mărturia fratelui Vasile Filat a fost cel mai frumos cadou pentru Andrei Ciobanu.

Andrei Cebanu s-a născut la 28 decembrie, 1954 în satul Vadul lui Isac, raionul Vulcăneşti. La vârsta de 22 de ani Îl cunoaşte pe Domnul în mod personal şi în anul 1976 încheie legământ în apa botezului. După un an se implică în biserica locală ca predicator, mai târziu slujeşte ca lider de tineret.

În anul 1980 fratele Andrei este ordinat la slujirea de păstor în biserica locală.

Începând cu destrămarea Uniunii Sovietice şi deschiderea noilor oportunităţi de evanghelizare, fratele Andrei s-a dedicat totalmente în predicarea Evangheliei şi plantarea noilor biserici în satele vecine. Din anul 1994, Andrei Cebanu a fost implicat ca ajutor al pastorului responsabil pe Comunitatea de Sud din cadrul UBCEB. Din anul 2005 slujeşte ca pastor responsabil de comunitatea Cahul.

În anul 2012 familia Ciobanu a trecut prin încercarea credinţei. Din cauza unei maladii grave, fratele Andrei a suferit o intervenţie chirurgicală de transplant de ficat în Italia. Totuşi, în pofida acestor experienţe, el a rămas credincios Domnului şi continue să facă lucrarea care i-a fost încredinţată.

 

You may also like...