2014 – anul Misiunii şi Evanghelizării

1,183 vizualizari

c5Joi, 28 noiembrie 2013, biserica „Betel” din Chişinău a găzduit prrima întâlnire a membrilor Consiliului Uniunii Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova după cel de-al XXII-lea Congress. Pe agenda de lucru a consiliului s-au numărat mai multe activităţi administrative, dar un accent deosebit a fost pe partea spirituală.

Evenimentul tradiţional a fost deschis cu un îndemn din partea secretarului consiliului, pastorul Pavel Vaculovschi. Inspirat din 2 Împăraţi 6:1-7, fratele Vaculovschi a menţionat că: "Încă din cele mai vechi timpuri a fost organizată şcoala proorocilor, iar proorocul Elisei îi învăţa pe cei mai tineri cum să slujească pe Dumnezeul Atotputernic".

În acest context, pastorul Vaculoschi a pus accentul pe nevoia de a construi o punte între generaţii, instruind şi pregătind generaţia mai tânără pentru slujire. Folosind ca exemplu, modelul bătrânului Elisei care a ajutat tinerii să scoată fierul de la secure care a căzut în râu  pentru că experienţa şi înţelepciunea i-a permis, vorbitorul a evidenţiat necesitatea de a lăsa spaţiu pentru iniţiativele tinerilor, învăţându-i cum să lucreze în armonie şi în ascultarea de cei mai bătrâni, şi conlucrând împreună să lărgească împărăţia Domnului cât trăiesc pe acest pământ, a concluzionat pastrul Pavel Vaculovschi.

La această primă întâlnire după Congress, fraţii au anunţat responsabilităţile conducerii uniunii pentru următorul mandat de patru ani. Prin urmare:

Episcopul UBCEB, Ion Miron va coordona: Conducerea geneerală, Departamentul Teologic, Relaţii internaţionale, Administrare şi finanţe.

Secretarul UBCEB, Nicolae Vozian va coordona: Misiune şi Evanghelizare, Tineret şi Şcolile Duminicale, Slujirea Informaţională.

Episcopul adjung, Alexandru Goncearuc va fi responsabil de: Departamentul Surori, Social şi Muzical şi corelaţia între biserici.

O atenție deosebită la întrunire a fost oferită misiunii și evanghelizării. Fratele responsabil, Nicolae Vozian a prezentat unele proiecte și metode de evanghelizare, care le-ar putea folosi bisericile în slujirea lor. Într-o discuție constructivă frații și-au împărtășit viziunile lor cum mai bine și activ să aducă vestea salvării la oameni. Au vorbit despre slujirea cu copiii prin taberele creștine și școli, despre evanghelizări prin sport, slujirea socială, evanghelizare persoanlă.

Anul 2014 va fi dedicat misiunii și evanghelizării. În această ordine de idei se planifică o serie de activități cu caracter evanghelizațional. De asemenea, vor fi organizate câteva conferințe de creștere spirituală, de motivare a credincioșilor la mărturisire personală despre Domnul.

You may also like...