63 de absolvenți și-au primit diplomele și sunt gata să slujească

1,428 vizualizari

Ziua de 2 iunie 2018, va rămâne în amintirea absolvenților Universității „Divitia Gratiae” ca una dintre cele mai frumoase zile din viața lor. La festivitatea de absolvire, ce a avut loc în noua capelă a Universității, alături de cei 60 de studenți ai diferitor facultăți, au fost prezenți prietenii și rudele, profesori, conducerea Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste (UBCEB), precum și parteneri de peste hotare care susțin educația spirituală din țara noastră.


Tradițional, festivitatea s-a început cu cântările în limba română, engleză și rusă ale corului de studenți, condus de dirijorul Oleg Bisic.


Serghei Namesnic, rectorul Universității, i-a prezentat pe partenerii internaționali, care au avut câte un cuvânt de salut: Paul Beech (Keys ministry), Paul Brass (Friends in action), Garry Gilbert, Keyt George (People international, Euro-Asian education organization), David Valos (First Presbyterian Church in Washington) și alții.

În cadrul ceremoniei a fost prezentat fiecare grup de absolvenți de la: Facultatea de teologie pastorală, Studii interculturale, Asistență socială, Management, precum și cei de la grupul de masterat în Asistență socială. Reprezentanții fiecărui grup și-au exprimat aprecierea și mulțumirea față de sponsori și profesori, pentru cunoștințele dobândite în timpul anilor de studii.

Mahmud Rassulov, din Tadjikistan, absolvent al programului de licență Studii interculturale, a spus: „Voi veți rămâne profesorii noștri chiar dacă noi deja am absolvit. Sfaturile și îndrumările voastre le vom pune în aplicare în slujirea noastră.” Pregătirea misionarilor și slujitorilor pentru țările din Asia Mijlocie rămâne o prioritate pentru Universitatea „Divitia Gratiae”. Din momentul lansării acestui program, aproximativ 360 de persoane au fost instruite și s-au întors în țările lor de origine pentru a predica Evanghelia, unde influiența islamului este în continuă creștere, la fel și persecuția.

Mesajul principal pentru studenți l-a avut Fiodor Mocan, primul rector al Universității, sub conducerea căruia s-a bus bazele educației spirituale din țara noastră. El a scos în evidență Marea trimitere a Domnului Isus: „Când L-au văzut ei, I s-au închinat, dar unii s-au îndoit. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei și le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost data în cer și pe pământ. Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-I în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-I să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului.” Matei 28:17-20

„Procesul de a face ucenici continuă și după ce ați primit diplomele. Din punctul de vedere al poruncii Domnului Isus, noi, ca și creștini, pe tot parcursul vieții trebuie să facem ucenici care să-L urmeze pe El. Dar noi vom putea îndeplini această poruncă numai dacă Isus va fi învățătorul nostru, dacă fără îndoieli ne vom închina Lui și îi vom cere înțelepciune și putere în slujire” – a adăugat fratele Fiodor Mocan.

Din partea conducerii Uniunii Bisericilor CEB, fratele Ion Miron a avut un mesaj de felicitare pentru absolvenți. El le-a mulțumit partenerilor, profesorilor și angajaților Universității, fără care nu ar fi fost posibilă absolvirea studenților. Adresându-se absolvenților, fratele Miron le-a spus: „Voi trebuie să aveți siguranță și încredere în inima voastră atunci când Îl slujiți pe Domnul. Încredere unde și cum veți sluji, care va fi rezultatul și unde vă va conduce Domnul în viitor.”


La rugăciunea de binecuvântare a absolvenților au luat parte fratele Valeriu Ghilețchi și Ion Miron, fiind susținuți de profesori și slujitorii din mediul internațional.

Atunci când au primit diplomele și câte un set de cărți, absolvenții au avut sentimente atât de bucurie, cât și de tristețe. Ei au fost aidoma unui grup de alpiniști care au cucerit piscul unui munte înalt, dar iată că a sosit timpul să se despartă unii de alții. Pe parcursul anilor de studii, studenții s-au împrietenit între ei și cu profesorii, iar orașul Chișină le-a devenit drag inimii.

Dar iată că a sosit momentul să lase locurile unde și-au petrecut studenția, prietenii pe care i-au îndrăgit și să pornească în slujire, unde vor pune în aplicare ceea ce au învățat. Pentru a sărbători cucerirea vârfului cunoștințelor, trebuie să urce pe înălțimile slujirii. Și fie ca ele să nu-i sperie pe tinerii slujitori, nici înălțimile munților, nici adâncimile prăpastiilor. Cu ajutorul Domnului și un scop bine definit, ei vor putea cuceri orice, pentru ca să poată spune ca apostolul Pavel: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.” 2 Timotei 4:7-8

You may also like...