Rugăciunea de dimineaţă pentru Ucraina. Locuitorii oraşului Harcov încep ziua pe genunchi în Piaţa Libertăţii

2,598 vizualizari

w0Gf4t2aHyQChemarea lansată săptămâna trecută pe reţelele de socializare, a adunat astăzi peste 250 de creştini în Piaţa Libertăţii din oraşul Harcov, Ucraina. Locuitorii oraşului încep fiecare zi pe genunchi şi cheamă toţi locuitorii ţării să stea în rugăciune pentru protecţia poporului şi pentru pace în Ucraina.

Iniţiativa a fost lansată o dată cu decizia Rusiei de a mobiliza trupele armate în Crimeea şi cheamă creştinii din oraş la rugăciunea comună în fiecare dimineaţă la ora 07:00. Ideea aparţine unui pastor, care după ce a auzit decizia luată de Moscova, aflat la o conferinţă pentru pastori, a propus să se adune în fiecare dimineaţă la rugăciune pentru Ucraina.

Bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni, părinţi şi copii vin în fiecare dimineaţă să se roage lui Dumnezeu pentru ţară şi să binecuvânteze Ucraina.

„Astăzi am fost 250 de persoane. Administraţia oraşului este speriată şi ne-a rugat să suspendăm aceste întâlniri. Slavă Domnului, a fost de acord, să ne rugăm în spatele monumentului lui Lenin. Aşadar, vă aşteptăm mâine dimineaţă din nou la ora 07:00 în parc după monumentul lui Lenin la rugăciunea comună pentru ţara noastră. Invitaţi toţi creştinii, indiferent de confesiunea lor religioasă, ortodox, catolic sau protestant. Toţi credem într-un singur Dumnezeu, de protecţia căruia are nevoie acum poporul ucrainean”, scrie în eventul creat pe facebook unul din organizatori, Pavel Hramov.

1966739_10200783882439710_267534639_n

„Vin aici în fiecare dimineaţă pentru ca să mă rog. Vin şi cu fiul meu, cu familia mea. Vin să mă rog şi să binecuvântez poporul meu şi conducerea poporului meu. Neamul nostru blestemă autorităţile şi pe urmă aşteaptă să fie binecuvântate de acestea. Am venit să mă rog pentru pace în ţara noastră, pentru preşedintele nostru, pentru guvernatorul nostru, pentru primarul nostru, pentru Putin, pentru ca Dumnezeu să le dea înţelepciune în luarea deciziilor importante pentru ţară”, spune unul din participanţii la eveniment.

Unul din participanți împărtășește o experiență trăită într-o dimineață în Piața Libertății din Harcov: ”În timp ce ne rugam, în una din aceste dimineți, s-au apropiat de noi doi tineri, ne-au întrebat cine suntem și ce facem? La rândul nostru și noi i-am întrebat de unde sunt și ce fac aici. Ei ne-au răspuns: ”Noi am venit din Rusia. Cineva ne-a rugat să ajutăm, iată suntem aici, cu ce putem să ajutăm?”. A fost o bucurie și o experiență deosebită”, scrie un participant pe eveniment creat pe site-ul de socializare rus VK.COM

”Chemăm toți creștinii orașului Harcov la rugăciunea comună, în Piața Libertății în fiecare dimineață la ora 07:00 dimineața. țara noastră se află în prag de război. Nu este vremea pentru retorici politice. Este timpul ca toți creștinii să se unească în rugăciune pentru poporul ucrainean în fața Domnului, pentru ca să păstrăm pacea și oamenii să se plece cu smerenie în fața Lui”, cu acest mesaj, lansat pe rețelele de socializare, creștinii din Harcov au transformat Piața Libertății într-un altar de mijlocire pentru pace, pentru protecție, pentru viață.

La chemarea locuitorilor din Harcov, s-au alăturat sute de creștini din întreaga lume. Mesaje de susținere și încurajare au fost transmise pe rețelele de socializare de creștinii ucraineni sau ruși, aflați peste hotare în Europa, Asia sau continentul american.

Unul din acesta sună așa: ”Frați și surori, salutări din Bulgaria. Eu iubesc toți oamenii din Ucraina – ucrainenii, rușii, tătarii și pe toți ceilalți. Am fost de două ori în Ucraina, tatăl meu a lucrat în Krivom 14 ani. Pentru că eu nu am nimic împotriva la nicio parte, îmi este foarte ușor de tot ce se întâmplă. Nu pot să fiu fizic cu voi, dar eu mă rog împreună cu voi. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți! Dumnezeu să dea pace și trezire spirituală”, scrie în eventul din VK.com, Kalin Vassilev.

Uniunea Baptistă din Republica Moldova, cheamă toți creștinii să susțină situația din Ucraina în rugăciune. Rugați-vă continuu pentru pace în Ucraina, pentru protecția poporului vecin, pentru înțelepciune președintelui, Alexander Turcinov, care este pastor baptist.

Rugați-vă în fiecare dimineață la ora 07:00 pentru Ucraina!

You may also like...