Ştiri externe

2014 – „Anul Bibliei” într-un oraş din Texas

DSC09962Primarul oraşului Flower Mound, Texas a declarat 2014 – Anul Bibliei! Acţiunea are drept scop să încurajeze locuitorii oraşului cu Scripturile şi să facă din lectura ei o disciplină zilnică, transmite KDFW-TV.

Tom Hayded, alesul oraşului a declarat pentru presa locală: „Am avut emoţii cu privire la această acţiune. Am amânat-o mai bine de doi ani. „Anul Bibliei” nu reprezintă o lege şi nici o iniţiativă care să fie supusă votului la şedinţa Consiliului Local. Deşi declaraţia a fost făcut oficial în cadrul şedinţei consiliului local din 16 decembrie, această iniţiativă nu reprezintă o acţiune guvernamentală sau politică. Este doar un îndemn, o dorinţă de a familiariza oamenii cu adevărul Biblic” transmite aceiaşi sursă.

Totuşi, criticile nu au întârziat. Bloggerul Eric Nicholson a catalogat această iniţiativă drept: „O expunere neapologetică a Bibliei afişată de către un oficial ales”.

Pentru promovarea acestei iniţiative a fost creată şi un site TheBible2014.com de către membrii bisericii „Calvary Chapel” cu scopul de a ajuta locuitorii să citească întreaga Biblie până la finele anului.

Participanţii la acţiune vor dedica 15-20 de minute pe zi de lectură pentru a parcurge întreaga Biblie până la încheierea anului 2014.

„Suntem atât de fericiți că putem susține acest proiect fiind încredințați de faptul că Dumnezeu va lucra și va binecuvânta comunitatea noastră cu speranță din Scripturi ” spune un mesaj de bun venit afișat pe pagina TheBible2014.com.

„Fie ca noi să rămânem în rugăciune continuă unul pentru celălalt și uniți ca și locuitori ai orașului Flower Mound în dragoste, crezând că într-un final dragostea noastră pentru cel apropiat este pe placul Domnului… precum și Isus a zis „Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți”.

Hayden speră să poată să îndemne locuitorii la valorile pe care a fost clădită națiunea. Aceste valori morale care contribuie la dezvoltarea Americii, sunt în Biblia – pe care, speră el, cetățenii o vor cuprinde pe deplin. „În timp ce privim spre probleme, aceste valori ușor se îndepărtează de noi. În modul meu mic și modest, vreau să încurajez oamenii să revină la acele valori,” a relatat primarul pentru KDWF.

Hayden nu a întors o cerere imediată pentru comentarii de la TheBlaze pentru a discuta inițiativa.

Criticii locali au spus că declarația lui Hayden a adus biserica și statul puțin mai aproape decât zona de confort, deși primarul a fost apreciat pentru decizia lui de a păși prin credință.

Traducere de Tatiana Bîrsa