Articole,  Nevoi de rugăciune,  Slides,  Ştiri externe

Motiv de rugăciune pentru creștinii din Nigeria

Nigeria este o țară din Africa de Vest. Capitala acestei țări este Abuja, situată în centrul țării. Din 2014, Nigeria este un important producător de petrol în Africa. Peste 203 milioane de oameni trăiesc în Nigeria.
Teritoriul acestei țări este de 27 de ori mai mare decât cel al Moldovei.

În Nigeria, aproximativ 52% din populație este musulmană, iar creștinii din alte confesiuni religioase constituie 47%.

Din 2002, organizațiile islamice radicale și-au început activitate în Nigeria. Cea mai cunoscută e Boko Haram – o organizație islamică radicală nigeriană. Aceasta a devenit cunoscută din 2002. Scopul principal al organizației este de a introduce legea Sharia în Nigeria și de a promova modul de viață occidental.
Boko Haram poate fi tradus ca – „educația occidentală este un păcat”. În iulie 2009, aceștia au lansat revolte în nordul Nigeriei (un loc fierbinte în statul Bauchi), atacând bisericile creștine și secțiile de poliție.

Până astăzi, provinciile din nordul Nigeriei trăiesc conform legii Sharia și sunt controlate de teroriști.
În mai 2014, aceasta a fost inclusă în lista organizațiilor teroriste de către Consiliul de Securitate al ONU.

În fiecare săptămână, oameni nevinovați sunt răpiți și uciși, din motiv că sunt creștini.
Grupuri de oameni din tribul militant Fulani sunt angajați în acest sens, precum și membri ai organizației islamiste extremiste Boko Haram, care au jurat fidelitatea grupului terorist ISIS. Guvernul din Nigeria nu încearcă prea mult să îi protejeze pe creștini, având multe oportunități în acest sens. În ciuda faptului că creștinii suferinzi cer guvernului să acționeze pentru a-i proteja, autoritățile nu acționează în acest sens, limitându-se doar la cuvinte, nu și la fapte. Doar atenția internațională îi poate face să ia măsuri.

Creștinii din Nigeria au nevoie de ajutorul nostru și de sprijinul rugăciunii noastre. Extremiștii răpesc  în special preoții (care sunt adesea urmăriți și uciși în drum spre temple) sau păstorii protestanți. Dar nu numai slijitorii bisericilor suferă: credincioșii obișnuiți sunt și ei victime ale teroriștilor. Creștinii, inclusiv copiii, sunt uciși, ținuți luni întregi în junglă, luați în sclavie, inclusiv sexual.

Extremiștii se pare că au scopul de a distruge complet credința creștină în Nigeria. Soarta multor răpiți – cum ar fi Leah Sharibu, pe care teroriștii i-au răpit-o în 2018, când avea 15 ani – încă nu este cunoscută.
Responsabilii de comunitățile creștine, cetățenii și organizații ale societății civile au solicitat în mod repetat guvernului nigerian să facă ceva pentru a opri aceste acte teroriste.

Dar, până în prezent, guvernul a fost practic inactiv, limitându-se la condamnarea verbală a infractorilor.
Să ne rugăm împreună:
– pentru siguranța vieții celor răpiți de teroriștii din Boko Haram;
– pentru încetarea violenței împotriva creștinilor;
– pentru înțelepciunea și determinarea autorităților față de teroriști;
– pentru siguranța vieții familiilor creștine care trăiesc alături de musulmani;
– pentru familiile creștine care trăiesc în lagăre de refugiați și care au fugit din mâna teroriștilor