În centrul de reabilitare din satul Pălaria a fost pusă prima piatră pentru construcția unei noi clădiri

1,072 vizualizari

În centrul de reabilitare din satul Pălaria, raionul Sîngerei a fost pusă prima piatră în temelia unui nou bloc rezidențial. Locuința va fi ridicată pe locul clădirii vechi, distruse, care s-a deteriorat deja.

 

Potrivit pastorului Vasile Zakhilnyak, responsabil pentru slujirea centrului de reabilitare, ideea de a construi o nouă clădire a apărut cu mult timp în urmă și mulți oameni s-au rugat pentru aceasta, însă nu a fost posibilă punerea ei în aplicare din cauza lipsei de fonduri. Abia după ce credincioșii unei mici asociații de biserici de limbă rusă din Bavaria, conduse de Vitali Hildebrandt, au acceptat să ofere toată asistența posibilă, s-a decis începerea construcției.

Bisericile acestei asociații susțin centrul aproape din primele zile de la formarea sa. Mai mult, coordonatorul acestei slujiri Nicolai Ediger a vizitat centrul de mai multe ori și a participat la diferite slujiri. Dragostea și dăruirea credincioșilor din Germania este demonstrată și de faptul că trei grupuri de constructori din aceste biserici și-au exprimat dorința de a veni în Moldova și de a participa personal la construcția unei clădiri atât de necesare. Din păcate, situația cu coronavirus nu le-a permis să facă acest lucru. Totuși, prin fondurile care au fost colectate cu suportul credincioșilor din Bavaria, au fost achiziționate materiale de construcție, fapt ce a permis începerea construcției.

Vasili Zakhilnyak: „Dumnezeu ne-a dăruit deja o clădire frumoasă pentru femeile care se află în curs de reabilitare și ne-am rugat mult pentru noua clădire pentru bărbați. Domnul a rezolvat în mod miraculos această situație. Am primit permisiunile necesare din partea autorităților locale, am fost binecuvântați de slujitori de la biserica-mamă Betania și, cel mai important, am primit ajutor de la frații și surorile noastre din Germania. Au dat dovadă de atâta dedicare, încât au anulat unele dintre proiectele și planurile lor pentru a ne ajuta. Cred că această casă va fi construită, în primul rând, pentru slava lui Dumnezeu și, de asemenea, astfel încât condițiile de viață să devină mai bune aici. De asemenea, cred că mulți bărbați care vor veni în acest loc și se vor elibera de dependență își vor aminti cu recunoștință de toți cei care au participat la construcția acestei clădiri.”

Înainte de rugăciunea de binecuvântare, pastorul responsabil pe regiunea Bălți, Petru Legcun s-a adresat constructorilor cu cuvinte de încurajare. Fratele Petru a citit textul: „De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi-a zidit casa pe stâncă. A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă.” – Matei 7: 24, 25). El a menționat că o persoană prudentă, începând orice afacere, pune bazele lui Dumnezeu în lucrarea lui. Aceasta înseamnă, în primul rând, că el face totul în conformitate cu cuvântul lui Dumnezeu. În al doilea rând, o astfel de persoană nu se bazează pe puterea sa, ci pe binecuvântarea lui Dumnezeu. „Fie ca Domnul să-i ajute pe toți cei care vor lucra la construirea acestei case, astfel încât să facă totul în conformitate cu Cuvântul Său, apoi El va binecuvânta această lucrare pentru gloria Sa”, a spus pastorul Petru Legcun.

La rugăciunea de binecuvântare au participat presbiterii: P. Legcun, V. Sazîkin, V. Zakhilnyak, V. Obada.

Centru de reabilitare din satul Pălaria a început să funcționeze în anul 2007. În acest timp, aproximativ 500 de bărbați și femei au urmat cursuri de reabilitare și au avut șansa de a începe o viață nouă cu Domnul Isus Hristos. Mulți dintre acești oameni nu numai că s-au eliberat de vechea viață păcătoasă, dar au devenit lucrători activi în lucrarea Domnului. Acum aceștia lucrează în mediul în care activau anterior și încearcă să-i smulgă pe oamenii săraci și dependenți din iadul pământesc, astfel încât aceștia să găsească o viață binecuvântată cu Domnul pe Pământ și să fie cu El în ceruri, pentru totdeauna.

 

 

You may also like...