A cincea scrisoare către biserici

1,025 vizualizari

Dragi frați și surori,

Har vouă şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru și de la Domnul Isus Hristos! Pe data de 15 mai, s-au încheiat cele două luni ale stării de urgență declanșată de Comisia pentru Situații Excepționale în legătură cu COVID-19. Mulțumim Domnului pentru timpul în care trăim și posibilitățile pe care le avem de a sluji și glorifica pe Dumnezeu în vremuri ca acestea. Ne bucurăm de promisiunile Lui pe care le avem în Cuvânt și prin care suntem încurajați și întăriți în credință. Dumnezeu însuși a zis: „… Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi.” Așa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?” (Evrei 13:5-6)

Starea de urgență în țara noastră s-a încheiat, dar nu s-a încheiat și pericolul de infectare cu coronavirus. De aceea, conducerea Uniunii Bisericilor CEB din Moldova vine cu următoarele recomandări:

1) Continuăm să mijlocim în rugăciune pentru țară, pentru biserici și unii pentru alții, participând şi la rugăciunea comună în fiecare zi la ora 13:00 și 22:00, precum și la rugăciunea necurmată (în lanț) în fiecare Comunitate.

2) Dacă se organizează servicii divine în curțile bisericilor locale să se respecte distanța socială de minimum 2 metri și purtarea obligatorie a măștilor de protecție.

3) Cina Domnului să fie organizată în prima duminică din luna iunie, cu respectarea normelor prescrise de Ministerul Sănătății, evitând contactul direct între persoane și cu folosirea paharelor de unică folosință. Fiecare biserică locală va decide dacă este pregătită pentru prima duminică din iunie sau Cina Domnului va fi organizată pentru o altă dată.

4) Credincioșii care manifestă simptome de gripă trebuie să evite participarea la serviciile divine și să se adreseze medicului de familie sau la clinica medicală din localitate.

5) Urmăriți informațiile oficiale ale Ministerului Sănătății și nu instrucțiuni cu caracter dubios. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu pace, să vă trimită înțelepciune în decizii, să vă protejeze și să vă țină treji pe calea credinței!

„Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava în Biserică şi în Hristos Isus, din neam în neam, în vecii vecilor! Amin.” (Efeseni 3:20-21)

În rugăciune, ai voștri frați:

Nicolae Vozian, episcopul Uniunii BCEBM

Ion Miron, secretar executiv al Uniunii BCEBM

Serghei Ghermanov, episcop adjunct al Uniunii Bisericilor CEBM

You may also like...