Ştiri interne,  Tineret. Anunțul evenimentelor,  Tineret. în slujire

Am încheiat cea de-a doua Conferință Națională de Tineret, ediția 2014

ultima zi2500 de inimi pline de speranță, 2500 de inimi regenerate prin Duhul Sfânt, 2500 de suflete întărite prin Cuvântul lui Dumnezeu. Cei 2500 de tineri au plecat acasă cu provocări, emoții și decizii noi. Sperăm că de azi încolo viața lor nu va mai fi cum a fost până aici, iar dincolo de viața aceasta speranța că ”Iată El vine pe nori” să ardă necontenit în inimile lor precum o flacără vie.

În adresarea sa, episcopul Uniunii Bisericilor Evanghelice Baptiste (UBCEB), Ion Miron a spus tinerilor: ”Speranța nu este o sentiment, o emoție trecătoare. Speranța trebuie să facă parte din viața noastră de zi cu zi. Speranța că El vine îți va da viață, îți va da bucurie pentru viață, dorință pentru viață”. 

Vorbitorul principal, VItalie Corcevschi din SUA, a predicat în această dimineață din Ioan 3, unde Nicodim îl întreabă de Domnul Isus: ”Cum aș putea să mă nasc din nou”.

Mesajul a urmat de un moment inedit. Chemarea la pocăință a scos sute de tineri în față, cu lacrimi în ochi aceștia s-au rugat pe genunchi împreună cu pastorii.

Cel mai emoționant moment a fost pocăința a două inimi îndrăgostite. Ea plângea în cor, iar el nu a vrut să iasă în față singur. S-a ridicat cu mult curaj în cor, a luat-o de mână și au venit în față să ceară iertare și binecuvântarea lui Dumnezeu asupra relației lor. Tinerii sunt din Comunitatea de Bălți și au decis că vor să își unească inimile și viețile pentru a trăi o viață plăcută și dedicată lui Dumnezeu. 

Ei nu au vrut să plece acasă la fel cum au venit. Cuvântul lui Dumnezeu i-a atins. Cuvântul lui Dumnezeu i-a provocat să ia o decizie de a schimba viața lor pe genunchi. Prima, nici a doua, nici a treia cântare a corului nu a fost suficientă pentru valul de tineri care continuau să vină, să vină și să vină în față ca să își plece genunchii și să se roage pentru iertare.

După două zile pline, de reflecție și cercetare a Cuvântului lui Dumnezeu, am văzut cu toții puterea Lui supremă asupra păcatului, asupra celui rău, asupra sentimentului de rușine. Sângele Mielului care a curs pe Golgota mai spală și azi păcate, mai curăță și astăzi conștiința, mai umple și azi inimile cu speranță, mai vindecă suflete. 

În calitate de organizatori, nu este mai mare răsplată și bucurie la sfârșitul unui asemenea eveniment, decât să vezi cum Dumnezeu lucrează și cât de frumoasă este lucrarea Lui. Când vezi cum suflete rănite, sunt vindecate tot stresul, oboseala și toate cele neplăcute se duc pe apa sâmbetei cum se spune în popor. 

”Eu vin curând. Păstrează ce ai ca nimeni să nu-ți ia cununa” – acesta e motto-ul cu care trebuie să trăim zi de zi, clipă de clipă, pentru ca venirea Lui pe nori să ne găsească pregătiți. 

Pentru cei care nu ați putut fi împreună cu noi, în zilele apropiate veți putea asculta în format audio și video toate mesajele predicate la Conferința Națională de Tineret 2014.