Eu vin curând – o provocare reală pentru tinerii prezenţi la CNT 2014

1,261 vizualizari

IMG_2096Tema Conferinţei Naţionale de Tineret (CNT) 2014 a fost o adevărată provocare pentru tinerii, care au ales să petreacă acest weekend în capitală. Mesajul transmis de organizatori a cercetat, a mustrat şi a încurajat tinerii să vegheze, să trăiască o viaţă curată în aşteparea Mirelui ce urmează să vină pe nori.

Prima parte a zilei s-a încheiat cu chemarea la pocăinţă. Sute de tineri au ieşit în faţă şi au plâns păcatele şi viaţa pe care au trăit-o până acum, cerând mila şi iertarea Domnului. Pastorii prezenţi la eveniment au făcut şedinţe de consiliere cu cei care au avut curajul să îşi mărturisească păcatele.

După masă tinerii au fost antrenaţi în seminarele tematice. La acest moment, incomoditatea este la ea acasă, dar pe cei maturi, nimic nu i-a împiedicat să stea în pirostrii sau înghesuiţi câte doi pe scaune ca să asculte învăţătura sănătoasă şi plină de sfaturi bune.

Unii au fost impresionaţi de Marius Cruceru, alţii au apreciat răspunsurile la întrebări a lui Vitalie Corcevschi şi au ascultat cu mare atenţie lecţiunea despre erezii a apologetului Alexandru Gârbu.

Din interviurile realizate cu o parte din participanţi, tinerii au menţionat că tema: „Eu vin curând. Păstrează ce ai ca nimeni să nu îţi ia cununa”, este foarte actuală şi necesită să fie discutată mai pe larg şi mai des în bisericile noastre. Tinerii au mai menţionat că această conferinţă ia ajutat să reînoiască relaţia lor cu Domnul Isus şi s-au bucurat mult de diversitatea programului muzical.

Seara s-a încheiat cu un serviciu divin în care tinerii au fost provocat să privească la motivaţiile lor. Pastorul bisericii „Isus Salvatorul” şi deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Ghileţchi a vorbit tinerilor despre trei feluri de motivaţie: Personală, Providenţială şi Practică.

Pastorul Valeriu Ghileţchi a menţionat că lipsa de motivare duce la apatie, indiferenţă. O motivare rea este mai periculoasă decât o judecată sau o decizie rea. Este un drum cu două direcţii, şi nu ştii pe care să apuci.

Tinerii au rămas impresionaţi şi încurajaţi de mesajul despre motivare. Elementul deosebit pe care l-au menţionat unii tineri este faptul că predicatorul a folosit multe exemple practice din viaţă sau experienţa personală de viaţă.

Mâine este ultima zi de sesiune la Conferinţa Naţională de Tineret 2014. Tinerii sunt aşteptaţi la ora 09:00 la micul dejun, după care va urma serviciul divin la care va predica episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB), Ion Miron.

Mesajele audio predicate în cadrul conferinţelor, le veţi putea asculta în următoarele zile pe site-ul www.baptist.org.md la secţiunile Predici şi Catalog Audio.

Cu impresii şi alte detalii despre acest eveniment, vom reveni în zilele următoare.

Foto de Serghey Zastavneschi

Pentru mai multe poze de la eveniment, accesaţi pagina de FACEBOOK

You may also like...