Coreea de Nord: Un misionar a fost condamnat la muncă silnică pe viață

1,840 vizualizari

North Korea Jailed South KoreanUn misionar din Coreea de Sud este condamnat de către autoritățile nord coreene la muncă silnică pe viață. Acesta a fost acuzat şi făcut vinovat de „spionaj” și exercitarea serviciilor într-o biserică subterană, notează noticiacristiana.com

Agenția de știri de stat a raportat că, bărbatul pe numele Kim-Jong-Uk,  a recunoscut toate „crimele sale”. În aceeași ordine de idei mass-media nord coreeană afirmă că, misionarul este acuzat de spionaj și de organizare ale activităților religioase inamice. De asemenea, acesta este invinuit că, avea în posesie cărți religioase, memory card-uri, CD-uri cu conținut religios și „echipamente de spionaj”.

Kim  a primit decizia Curții Supreme din Coreea de Nord, după ce a recunoscut „crimele sale”, potrivit agenției oficiale de știri KCNA.

Misionarul a fost arestat în octombrie 2013. Informațiile oficiale din Phenian afirmă că, a intrat ilegal pentru a forma o biserică subterană, cu toate că, Justiția Nord Coreeană îl acuză de asemenea, că ar fi un agent al inteligenței din Coreea de Sud, trimis pentru a aduna informații.

Guvernul Phenian mai are un misionar în captivitate, cetățeanul american Kenneth Bae, care a fost condamnat pentru 15 ani de muncă silnică în 2013, pentru că ar fi săvârșit „activități ostile” împotriva țării. De asemenea, misionarul a fost reținut în timp ce conducea un grup într-o călătorie în Coreea de Nord în anul 2012.

Anul curent un australian, John Short, a fost arestat în Phenian pentru încercarea de a distribui materiale creștine. Ulterior acesta a fost eliberat după ce și-a cerut iertare.

Foto: În februarie 2014 Kim a apărut într-o conferință de presă, desfășurată de către regimul lui Kim-Jong-Un, în cadrul cărei a recunoscut că, a fost arestat pentru posesia de materiale religiose și a admis că, lucrează la serviciul secret al țării sale.

Traducere şi adaptare de, Iuliana David

You may also like...