„Conlucrători cu Dumnezeu” împotriva traficului de persoane

1,179 vizualizari

Conferinţa Federaţiei Baptiste Europene împotriva traficului de persoane a adunat la biserica baptistă „Sabadell” din Spania, peste 50 de creştini evanghelici baptişti la sfat şi rugăciune pentru combaterea acestui flagel ce ia amploare.

Acest eveniment este primul pas în vederea constituirii unei reţele împotriva traficului de persoane. Scopul acestei reţele este să ajute bisericile să devină conştiente de pericolul exploatării de persoane şi să le ofere uneltele necesare pentru a putea ajuta persoanele aflate în aceste situaţii.

La conferinţă au participat vorbitori din Italia, România, Ucraina, Bulgaria şi Spania care au prezentat detalii semnificative cu privire la acest fenomen în ţările de baştină. Un punct aparte l-au constituit prezentările venite din partea Ucrainei şi Bulgariei, care au atras în mod specific atenţia asupra faptului că în mod frecvent persoanele de etnie rromă cad în plasa traficanţilor datorită sărăciei şi a lipsei de educaţie.

Sven-Gunnar Lidén din Suedia şi totodată coordonatorul Reţelei „Anti-Trafic” a fost încurajat de numărul de participanţi şi de progresele făcute în această lucrare. „Provocarea pentru această conferinţă a fost cum să se realizeze cooperarea între Est şi Vest, iar în urma descrierilor făcute se pare că sunt semnale pozitive şi organizaţii care lucrează pentru schimbarea situatiei actuale în sensul de a ajuta oamenii aflaţi în situaţii de risc.”

Vă îndemnăm să purtaţi pe mâini de rugăciune persoanele care sunt expuse la acest risc şi pentru bisericile creştine ca să se implice în combaterea traficului de persoane.

Autor: Ruben Ologeanu

You may also like...