Creștinii din Rusia mobilizaţi de noua lege “Anti-Terorism” promulgată de Vladimir Putin

2,321 vizualizari

Russian President Vladimir Putin visits Sevastopol, Crimea

În ciuda interdicțiilor stricte impuse de noua lege „Anti-Terorism” promulgată de Vladimir Putin, creștinii din Rusia au declarat că refuză să se oprească din vestirea Evanghelice. Centrul Slavon de Drept și Justiție (CSDJ), un afiliat al Centrului american de Drept şi Justiție, a declarat că va fi nevoie de un nou mod de realizare a lucrării misionare în Rusia.

Legea interzice toate activitățile misionare în zonele rezidențiale și cere creștinilor care doresc de a împărtăși credința lor cu alții, chiar și pe internet, să obțină documente de autorizare dintr-o asociație religioasă. De asemenea, ea impune o amendă de la 75$ la 765 $ în cazul în care încalcă legea „Anti-Terorism” un cetățean rus, și o amendă de până la 15265 $ în cazul unei organizații, în timp ce străinii vor fi deportați, relatează Christian Post.

“Au fost introduse o serie de restricții privind munca misionară și răspunderea juridică a fost pusă în aplicare pentru încălcarea acestor noi legi”, a explicat unul din reprezentanții CSDJ.

În contextul creat, echipa CSDJ va organiza joi un webinar în care vor aborda această problemă.

Centrul Slavon de Drept și Justiție şi-a propus să examineze noile modificări ale legislației Rusiei, atunci când este vorba de libertatea de conștiință și activitățile instituțiilor religioase; drepturile cetățenilor străini de a desfășura activități misionare în Rusia; și modul în care să desfășoare activitatea misionară în cea mai mare țară din lume fără a încălca legea.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...