Nicolae Ceban – portdrapelul Republicii Moldova intră în competiție la RIO 2016

5,257 vizualizari

13680064_1074100089302858_7517598405102641741_o

Portdrapelul Republicii Moldova, Nicolae Ceban va lupta azi pentru medalia de aur la cea de-a XXXI ediție a Jocurilor Olimpice de Vară găzduite de Rio de Janeiro, Brazilia. Pentru Nicolae Ceban, RIO 2016 este cea de-a treia Olimpiadă din cariera sa. Este recunoscător lui Dumnezeu că până aici l-a ajutat: „În sport este foarte importantă credinţa în Dumnezeu şi sănătatea ta, şi Îi mulţumesc pentru că pot merge, pot vorbi, gândi”, susţine Nicolae Ceban.

S-a îndrăgostit de lupte libere la 10 ani, când încă nu ştia ce înseamnă Olimpiadă, un Campionat European sau Mondial. Cel mai important suporter este fratele său Ion.

Este pentru a doua oară drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice şi a treia calificare consecutivă la Olimpiadă. Prima dată a condus lotul naţional la Olimpiada de la Beijing, China (2008).

„Sunt mândru că pot să fiu din nou portdrapelul Republicii Moldova. Pentru mine este o onoare şi mă bucur că pot să reprezint ţara mea la cel mai înalt nivel”, a declarat Nicolae Ceban.

Nicolae Ceban face parte din Biserica Creştină Evanghelică Baptistă „Isus Salvatorul” din Chişinău şi fiecare victorie, fiecare medalie o declară drept o biruinţă a lui Dumnezeu. ŞI-a dedicat în totalitate viaţa şi cariera lui Dumnezeu şi luptă de fiecare dată cu rugăciunea, ca aceste victorii să fie declarate doar meritul lui Dumnezeu.

Vineri, 19 august un grup de prieteni sau unit în post şi rugăciune pentru ca Domnul să îl întărească şi să îi dea puterea să câştige medalia de aur.
Câteva motive de rugăciune Nicolae Ceban în lupta care îi să în această zi în faţă, ne-a oferit soţia lui Anişoara Ceban: „Ca Isus să-i dea credinţă în El de neclintit, să-l îmbărbăteze şi să-i dea linişte şi pace în mijlocul furtunilor! şi fie ca prin această luptă să vadă toţi, şi să se închine Dumnezeului nostru viu şi adevărat! Să-i întărească duhul, mintea şi sufletul!”.

Rugaţi-vă pentru biruinţa în Numele Domnului a lui Nicolae Ceban la cea de-a III-a olimpiadă din cariera lui. Rugaţi-vă ca Domnul să îl protejeze de traume, să înlăture orice urmă de frică şi teamă, să îi dea curaj şi puterea să îl proclame ca Domnul şi mântuire în orice circumstanţă.

Republica Moldova participă la a șasea ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice de vară în era post-sovietică după cele de la Atlanta (1996), Sydney (2000), Atena (2004), Beijing (2008) și Londra (2012).

Lotul Naţional la RIO 2016 a fost compus din 23 de sportivi care evoluează la nouă discipline olimpice: atletism (9), caiac-canoe (2), haltere (3), judo (1), lupte (3), natație (2), taekwondo (1), tenis (1) și tir cu arcul (1).

You may also like...