Mărturie despre cum Dumnezeu ridică Nepalul din ruine (FOTO)

1,889 vizualizari

“Poate să se cutremure pământul cu locuitorii lui: căci Eu îi întăresc stâlpii”. 

Psalmul 75:3 

P1210897

Au trecut trei luni de la cutremurul devastator care a lăsat Nepalul în ruine. Viaţa merge înainte, iar această perioadă dificilă este o oportunitate în care nepalezii pot simţi dragostea măreaţă a Domnului Isus prin slujirea voluntarilor creştini. Am primit o nouă mărturie din Nepal. Dumnezeu ridică Nepalul din ruine.

P1210724

Următorul mesaj vă împărtăşeşte o lucrare minunată făcută de Dumnezeu în cea mai distrusă zonă de seismele din 2015. Tabăra de consiliere din Rasuwa:

“Doar ne-am întors din Rasuwa unde am avut o tabără de consiliere pentru două şcoli. Această regiune a fost foarte afectată de cutremurul din Aprile în urma căruia au avut loc mai multe avalanşe şi alunecări de pământ, care au distrus mai multe sate.
Înainte ca să începem pregătirea taberei, directorul şcolii ne-a povestit despre situaţia elevilor.

P1220414

“Majoritatea elevilor sunt traumaţi psihologic în urma cutremurului. Avem copii de 10 ani care au văzut zeci de morţi. Copii care au fost îngropaţi sub ruine mai bine de o oră. Avem copii care au văzut moartea membrilor familiei sau a prietenilor” ne povestea d-ul Chitra Dangol.

P1210654

Prin rugăciune am adus aceşti copii înaintea Domnului ca El să se atingă de ei. Fiecare zi a taberei a avut diferite teme precum: “Nu esti singur! Nu te teme! Fii curajos şi puternic! Urmează şi crede! Eşti iubit!”.

P1220387

În timpul taberei liderii şi profesorii au observat o mare schimbare în elevi. şi anume: Cei care nu aveau poftă de mâncare, deja începeau să mănânce. Cei care se simţeau singuri – acum au prieteni. Cei care erau pasivi – acum sunt mult mai vioi. Cei care erau fricoşi – acum au căpătat puţin curaj.

P1210971

O mare îngrijorare a fost sezonul de ploi care a început acum o lună. Ne-am rugat ca Domnul să oprească ploaia în timpul zilei şi să ne dea ploaie în timpul nopţii ca să dormim fără ţinţari. Şi aşa a fost în fiecare zi ne bucuram de soare şi în fiecare noapte de ploaie. Slavă Domnului!

P1210704

Rugaţi-vă pentru:
# Cei 230 de elevi să nu uite că ei sunt iubiţi de Domnul, nu sunt singuri niciodată şi cu Isus ei sunt puternici.
# Ca părinţii să găsească un loc de trai mai stabil la prieteni, rude, alte sate.
# Ca Domnul să continue să răspundă la nevoile celor care duc lipsă de mincare, apă, corturi şi paturi.

“Ascultă-mă, Doamne, ascultă-mă, pentru ca să cunoască poporul acesta că Tu, Doamne, eşti adevăratul Dumnezeu, şi să le întorci astfel inima spre bine!” 

1 Imp 18:37.

Organizaţia Naţiunilor Unite a calculat că 8 milioane de nepaleji au fost afectaţi de puternicul seism dintre care cel puţin 2 milioane mai au nevoie de corturi, hrană, apă şi medicamente.

You may also like...