Imaginea reînnoirei spirituale: “O grădină înflorită în deșert”

1,675 vizualizari

“Dacă aduceţi mult rod, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit; şi voi veţi fi astfel ucenicii Mei.”
Ioan 15:8

grădina El AIn

Se presupune că în cele mai vechi timpuri Peninsula Arabică a fost o zonă verde foarte frumoasă, plină de vegetaţie şi viață. Dovada acestuia sunt rezervele uriaşe de petrol, care sunt produsul decăderii organismelor vii. Aici au găsit urme de râuri şi lacuri, care au existat în locul deşertului încă din antichitate.

În prezent în Peninsula Arabică este situat Deşertul Arabic. Tot teritoriul deşertului acoperă o suprafață de aproximativ 3 mil. km² (este a doua după mărime, dupa deşertul Sahara).

Secole la rând oamenii au încercat să transforme acest deşert într-o grădină de flori, dar nu au reuşit. Recent eforturile lor au dat rod şi au reuşit să planteze o grădină de flori adevărată în oraşul El-Ain, unul din cele mai verzi oraşe din Peninsula Arabică. Grădina acoperă o suprafaţă de 21 km pătraţi, echivalentul a trei terenuri de fotbal.

Parcul are peste 45 mln. specii de flori cu diferite forme şi nuanţe de culori. Pe teritoriul grădinii sunt amenajate peste 3 mii de coşuri cu flori, mai mult decât în orice al parc din lume. Acest lucru a fost confirmat de experţii de la Cartea Recordurilor.

Sunt perioade când sufletul omului este asemenea unui deşert, la fel de lipsit de viaţă şi pustiu. Unicul lucru care poate transforma pustiul sufletului omenesc într-o grădină înfloritoare, care poate să aducă din nou viaţă acolo, unde acum este cenuşă şi ajută la râvnirea unei vieţi depline este prezenţa lui Dumnezeu. Viaţa în pustiu nu este plăcută. Aceasta înseamnă un pământ gol şi uscat, loc plin de şerpi şi scorpioni, locul morţii. Dar Duhul lui Dumnezeu poate schimba peisajul, transformând un loc pustiu într-o grădină înfloritoare, de o frumuseţe, bogăţie şi roadă nemaipomenit de mare.

Raionul Orhei este poziţionat la nord de Municipiul Chişinău. În care sunt 203 localităţi, dintre care 168 din nu este o Biserică Evagelică. Ce teritoriu imens pentru răspândirea Evangheliei! Pe teritoriul regiunii sunt 26 biserici din UBCEB.

Mulţumim Domnului pentru Activităţile Evangelice, care au fost organizate de la începutul anului. Privind la statistică, conştientizăm, că avem foarte mult de lucru. Chiar dacă viaţa noastră este plină de griji şi nevoi, să nu uităm că prioritatea noastră este vestirea Evangheliei, şi vă rugăm să vă rugaţi pentru:

• Unitate şi creşterea spirituală a creştinilor din regiunea Orheiului;
• Localităţile în care nu sunt Biserici Evanghelice;
• Evanghelizarea planificată în o. Orhei din 27, până pe 30 iulie (activităţi sportive pentru tineri, tabere pentru copii, asistenţă medicală);
• Conferinte pentru familişti în oraşul Şoldăneşti;
• Pentru terminarea contrucţiei Caselor de Rugăciune din s. Mateuţ şi s. Glinjeni.

You may also like...