Ştiri externe

Refugiaţii creştini sunt persecutaţi de musulmani şi în taberele din Europa

SYRIA1

O familie creştină care a fugit de persecuţii din Irak doar ca să nu mai sufere din nou din partea musulmanilor sirieni în taberele refugiaţilor din oraşul german Freising, în cele din urmă s-au întors în Irak, căci nu au mai putut răbda. „Ei strigau la soţia mea şi-mi loveau copilul. Ei mi-au spus: ‘Noi te vom omorî şi-ţi vom bea sângele’ ”, s-a plâns bărbatul din Irak. Cazuri ca acestea au fost semnalate din diferite părţi ale Germaniei.

Un tânăr sirian refugiat în oraşul german Giessen a decis să nu mai rămână acolo când a auzit ameninţările violente ale islamiştilor. „Ei strigau versete din Coran: acestea sunt cuvintele pe care Statul Islamic (SI) le proclamă înainte de a decapita oamenii. Nu pot rămâne aici. Sunt creştin”, a afirmat tânărul.

Un tânăr iranian a fost declarat „necurat” şi i s-a interzis să folosească bucătăria comună din azilul de refugiaţi în care se află. În oraşul Hemer din vestul Germaniei, refugiaţii algerieni au atacat cu o sticlă un creştin eritreean şi pe soţia lui însărcinată.

Joshua, un creştin pakistanez care acum trăieşte în Germania după ce a fugit de violenţa din Pakistan, a spus: „Viaţa din tabăra refugiaţilor nu prea se deosebeşte de cea din ţara mea de baştină. 98% din solicitanţii de azil sunt musulmani, şi ei mă ameninţă, mă numesc Kufr, adică necredincios. Mi-e frică acolo, mi-e foarte frică. Cel mai des stau în camera mea”.

Pastorul Gottfried Martens din Berlin ajută creştinii care fug din aziluri din cauza ameninţărilor de agresiune permanente, la care adesea sunt supuşi. „Refugiaţii (noştri) creştini suferă apăsare în casele lor. Ei sunt abuzaţi, ostracizaţi şi chiar agresaţi fizic. Musulmanii zeloşi învaţă acolo pe alţii această concepţie: ‘Unde suntem noi, acolo este Sharia, acolo este legea noastră’ ”, a menţionat pastorul.

Autorităţile germane din landul Turingia au aplicat politica de separare a refugiaţilor conform convingerilor religioase, de îndată ce aceştea ajung pe teritoriul statului. Celelalte landuri ar putea curând urma exemplul.

Dar dacă aceasta este situaţia în Europa, cu cât mai mare este rata persecuţiei anti-creştine în Orientul Mojlociu? Un asistent umanitar al ONU în Iordania a raportat că jihadiştii SI activează în taberele din Orientul Mijlociu omorând şi răpind fete şi femei pentru a le supune sclaviei sexuale.

Şi totuşi, guvernele occidentale continuă să insiste asupra faptului că refugiaţii vor fi salvaţi din taberele din Asia Mijlocie, neînţelegând însă faptul că majorităţii creştinilor îi este frică să locuiasă în asemenea tabere din cauza ameninţărilor cu agresiune asupra lor. În scimb, mulţi dintre ei se adăpostesc în şcoli, biserici, apartamente, sau dacă este posibil, la rude.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro