700 de femei din toată ţara la Conferinţa Naţională a Surorilor 2015

3,552 vizualizari

cns2015_sala

Departamentul Surori al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova a mai pus un “Eben-Ezer” în istoria lucrării cu surorile. În primul weekend din noiembrie, peste 700 de femei din toaţă ţara au participat la Conferinţa Naţională a Surorilor 2015 cu tema: “Lutul în Mâna Olarului”.

cns2015_ionmiron

Cu mesaje din partea Marelui Olar au venit în faţa surorilor: episcopul UBCEB, Ion Miron, deputatul şi pastorul Valeriu Ghileţchi, surorile Camelia Căpuşan, Elisaveta Vecaş şi familia Dan şi Daniela Leş din România, Elisabeta Kapsreiter şi Lana Packer din Germania și oaspeți din Ucraina.

Programul a fost o masă bogată spirituală condimentat cu muzică corală, mărturii, rugăciune, părtăşie şi mesaje de zidire din Cuvântul lui Dumnezeu.

cns2015

Marea surpriză a fost atelierul de olărit prezentat de artistul ceramist Daniel Leş, care în timp ce modela un vas a împărtăşit şi mărturia personală cum s-a întâlnit cu Marele Olar – Domnul Isus, care i-a schimbat viaţa.

cns2015olarul

Despre roadele acestui eveniment, sora responsabilă pentru lucrarea cu surorile, Eugenia Podoleanu ne-a împărtăşit: “Cuvântul din partea lui Dumnezeu, rugăciunea comună şi în grupe mici, mărturiile, muzica, decorul, mesele de dragoste, toate împreună ne-au apropiat de Marele Olar şi am realizat că doar în mâinile Lui putem deveni vase de cinste şi de folos Stăpânului nostru. Femei din diferite generaţii s-au simţit binecuvântate, încurajate, provocate şi motivate la o schimbare în relaţia personală cu Dumnezeu. Mulţumim lui Dumnezeu pentru aceste două zile binecuvântate şi pentru slujirea celor care au fost implicaţi”.

cns2015_interviuri

În cadrul evenimentului a fost lansat cel de-al III-lea Ghid de studiu pentru femeile din comunitatea noastră cu titlul: Femeile de ieri – impact peste secole” în limbile română şi rusă. 

cns2015moderatoarele

You may also like...