Slides,  Ştiri externe

Drumul Damascului: Povestea unui musulman despre întâlnirea cu Isus Hristos

Karim-Samshi-BashaNăscut și crescut în Damasc, Siria, Karim Shamsi-Basha, a fost cel mai mic dintre cei patru frați ai săi. La școala gimnazială unde a învățat a avut un bun prieten, Moneir, care era creștin. Cei doi discutau din când în când despre religie, iar aceste conversații despre credință uneori îl făceau pe Shamsi-Basha să se ducă la tatăl său cu tot felul de întrebări. După ce a terminat școala, Shamsi-Basha a imigrat în Statele Unite unde a întâlnit-o pe viitoare sa soție care era metodistă.

Într-o zi de 8 aprilie în anul 1992, Shamsi-Basha a suferit un anevrism cerebral și, ca urmare, a stat în comă aproximativ două luni înainte ca să-și poată deschide ochii. Totuși, în ciuda efectelor de durată a reușit să se refacă complet. În urma acestei experiențe Shamsi-Basha a început o neașteptată călătorie spirituală.

Cu ocazia unei ultime vizite la neurologul său acesta i-a spus că puțini oameni se pot recupera după o astfel de afecțiune așa cum a reușit el și trebuie să afle de ce a supraviețuit . Shami-Basha a decis să urmeze sfatul doctorului său și să afle scopul pentru care a supraviețuit. Unii din prietenii săi creștini l-au îndemnat să citească Evanghelia după Ioan, spunându-i că dragostea lui Dumnezeu este „motivul pentru care suntem pe pământ.”

A citit versetul din Ioan 14.6 unde spune: “Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”, însă nu voia să vină la Tatăl singur și să-și părăsească familia sa musulmană.

Vedeţi întreaga poveste pe site-ul Revistei Creştinul Azi.ro