Diaspora românească din europa și-a dat întâlnire la Paris

1,815 vizualizari

Paris

Românii împrăștiați pe întreg continentul european și-au dat întâlnire la Paris. Motivul părtășiei a fost cea de-a V-a Conferinţă pentru românii din diasporă cu tema: “Conducerea bisericii prin slujire.”

Evenimentul organizat de către Departamentul Misiune al Uniunii Baptiste din România a adunat peste 80 de participanţi şi a fost găzduit de biserica baptistă „Speranţa” din Paris în perioada 17-19 octombrie. Slujitori din 21 de biserici şi 9 ţări diferite au petrecut trei zile în părtăşie, închinare şi rugăciune.

La întâlnirea românilor din diasporă a fost prezent președintele cultului, Otniel Bunaciu, decanul Institutului Teologic Baptist din Bucureşti, Sorin Bădrăgan, reprezentant al Convenției Baptistilor Români din America de Nord, Samuel Stan și Alexandru Vlașin – coordonator al Departamentului de Misiune al UBR.

Participanţii au avut ocazia să interacţioneze între ei, să participe la sesiunile în plen şi la discuţiile pe ateliere de lucru. Ca un element de noutate, pentru prima dată la acest eveniment au participat şi o parte din soţiilor slujitorilor. Mai mult, surorile au avut un seminar destinat lor, iar mai apoi s-au organizat pentru a discuta motive de rugăciune şi a se încuraja la studiu biblic şi slujire în bisericile de unde provin. De aceea, s-a stabilit ca pe viitor conferinţa să fie deschisă soţiilor lucrătorilor, dar şi altor persoane din bisericile din diaspora ce doresc să vină la părtăşie împreună cu fraţii.

Atmosfera conferinţei a fost de părtăşie voluntară şi dorinţa de a învăţa unii de la alţii. Astfel de întâlniri sunt speciale deoarece oferă un cadru benefic comunicării şi încurajării reciproce în slujire, fără a avea tonul unei şedinţe de lucru. Datorită acestui lucru, participanţii au plecat îmbogăţiţi de bucuria timpului petrecut împreună, prin încurajare la o slujire ce conduce biserica în ucenicizare, închinare şi implicit, glorificarea celui care este Domnul şi Dumnezeul nostru.

Sursa: Revista Creştinul Azi

You may also like...