Billy Graham: “America este la fel de rea ca Sodoma şi Gomora cândva”

2,066 vizualizari

Billy-Graham-Praying

Un comentariu al evanghelistului Billy Graham, recent publicat în revista “Decizion” cu titlul “Schimbând cursul istoriei” etichetează starea spirituală a Americii la fel de rea ca a Sodomei şi Gomorei. Totodată, marele predicator al ultimilor 50 de ani, a amintit americanilor că acest stat a fost fondat de bărbaţi care credeau în rugăciune, notează CNSNews.com

Comentariul a fost făcut public de Asociaţia Evanghelică Billy Graham în baza unui mesaj predicat de evanghelist la 7 ianuarie 1962 în cadrul emisiunii radio “Ora Deciziei”. Relatăm mai detaliat traducerea comentariului semnat de Billy Graham.

“America a fost fondată de bărbaţi care credeau în rugăciune. Rugăciunea poate schimba “cursul istoriei”. America a ajuns la fel de rea ca Sodoma şi Gomora şi merită “judecata Lui Dumnezeu”, această judecată poate fi diminuată prin rugăciune. Chiar dacă America este la fel de rea ca Sodoma şi Gomora, şi merită la fel de mult judecata Lui Dumnezeu, Dumnezeu ne-ar cruţa dacă ne-am ruga sincer, cu inimi care au fost curăţate şi spălate de sângele Lui Cristos.

Problemele din lume nu vor fi rezolvate decât dacă liderii noştri naţionali vor merge la Dumnezeu în rugăciune. Doar dacă ei vor descoperi puterea şi înţelepciunea care este în încrederea în Dumnezeu, vom putea vedea curând soluţia la problemele grave cu care se confruntă lumea!

Naţiunea noastră a fost fondată de bărbaţi care credeau în rugăciune. Benjamin Franklin, în adresarea către Convenţia Constituţională din 1787, a declarat că “Dumnezeu guvernează în treburile oamenilor”.

Astăzi lumea este prinsă într-un torent grăbit al istoriei care iese de sub control. Există o singură putere disponibilă care să îndrepte cursul evenimentelor, şi aceasta este puterea rugăciunii oamenilor temători de Dumnezeu, cu credinţă în Cristos.

Unul dintre motivele pentru care Naţiunile Unite au devenit atât de ineficiente în rezolvarea situaţiilor din lume este că nu există rugăciune, nici o recunoaştere a Lui Dumnezeu. Dacă liderii naţiunilor nu se întorc la Dumnezeu în rugăciune, cele mai bune planuri ale lor vor eşua, le fel ca ale celor care au construit turnul Babel.

Marele predicator Billy Graham a dat apoi numeroase exemple din Biblie unde oamenii “au schimbat cursul istoriei prin rugăciune”. De exemplu, Elisei s-a rugat şi un tânăr a fost sculat din morţi; Isus s-a rugat şi Lazăr a înviat din morţi; Tâlharul de pe cruce de lângă Isus s-a rugat şi Isus i-a spus că în aceeaşi zi va fi în Rai; John Wesley s-a rugat şi râvna religioasă a crescut în Anglia şi acelaşi lucru s-a întâmplat cu Johnathan Edwards în Northampon. Vă spun eu, istoria poate fi schimbată şi transformată iarăşi dacă oamenii s-ar pleca pe genunchi, rugându-se cu credinţă”, a încheiat comentariul său fratele Billy Graham.

Billy Graham a schimbat istoria prin mărturia sa şi puterea de a predica Evanghelia. Acesta a fost supranumit “Pastorul Americii” şi a fost invitatul de cinste a fiecărui preşedinte american. Împreună cu soţia sa care a decedat în 2007, are cinci copii şi nouăsprezece nepoţi. El a fost listat de către Gallup drept unul dintre cei mai admiraţi bărbaţi, aproape în fiecare de la 1955 încoace. Timp de câteva decenii, mesajul său Creştin Evanghelic a fost transmis prin emisiuni radio, prin intermediul televiziunii. Pe 7 noiembrie, Billy Graham va împlini 96 de ani. Ultimii ani tot mai des apar ştiri care anunţă că evanghelistul este internat în spital. Adesea este ţintuit la pat în casa lui din Montreat N.C.

Un articol mai detaliat cu biografia lui Billy Graham, găsiţi AICI

Articol tradus de Angela Bercaru

You may also like...