Slides,  Ştiri externe,  Ştiri interne,  Video

“Drop Box” – povestea cutiei fermecate care salvează viaţa copiilor abandonaţi VIDEO

2-And-this-is-the-drop-box-that-Accepts-unwanted-children-who-would-be-otherwise-left-to-die

Filmuleţul acestui articol te va impresiona. Însufleţit de dragostea Domnului Isus un pastor din Coreea de Sud a transformat tragedia a sute de copii într-un viitor frumos, protejat în palmele lui Dumnezeu. Totul a pornit de la o întâmplare care i-a mişcat inima şi a transformat-o într-o slujire pe termen lung, încercând să combată abandonul copiilor nou-născuţi.

Într-o zi pastorul bisericii “Jusarang Community Church” din Seul, a găsit la uşa sa un bebeluş aproape îngheţat abandonat de mama sa. În faţa acestei privelişti triste, pastorul Lee Jong-Rak a creat în pereţii bisericii lui cutii speciale care le-a numit “Drop Box-cutia fermecată”. Aceasta este dotată cu un pled moale, căldură şi lumină. Mai are o alarmă şi a doua uşiţă care se deschide din interiorul bisericii, de unde echipa acestei lucrări preia bebeluşii abandonaţi.

Coreea nu este singura ţară care se confrunta cu astfel de probleme. Pretutindeni în lume mor copii din cauza abandonului. Tocmai de aceea, mesajul care stă scris pe această cutie nu face decât să încurajeze mamele care nu-şi doresc copiii să aleagă să-i pună în acest loc, decât să-i lase să moară pe străzi: “Acesta este un sfat pentru viitor: dacă nu poţi avea grijă de copilul tău cu dizabilităţi nu îl arunca sau abandona pe stradă. Lasă-l aici!”.

Niciun copil în lumea asta nu este o greşeală, ci este cea mai importantă fiinţă. Dumnezeu i-a trimis pe acest pământ cu un scop. Dorinţa pastorului a fost de a-i salva pe toţi aceşti copii nevinovaţi. “Când am văzut aceşti copii la “Drop Box” a fost ca o lumină din Rai. Aşa cum aceşti copii cu dizabilităţi au trupurile schilodite, la fel şi eu am avut sufletul zdrobit. Convingerea mea este că fiecare copil merită să trăiască şi să fie iubit…” – mărturiseşte pastorul Lee Jong-Rak.

Noi credem că ceea ce face acest om este un lucru incredibil. Mesajul pe care încearcă să-l transmită trebuie văzut de cât mai mulţi oameni.