În componența bisericii “Vestea Bună” din Orhei s-a mai adăugat un slujitor

869 vizualizari

  Ex-episcopul Valeriu Ghilețchi a participat la serviciul divin solemn, care a avut loc pe 30 iunie, în incinta bisericii ”Vestea Bună”, or. Orhei. În cadrul serviciului, a fost ordinat Vasile Malendra în slujirea de diacon. Chiar și înainte de ordinare, fratele Vasile deja îndeplinea responsabilitățile de diacon, fiind misionar în satul vecin, Nicolaevca. De asemenea, el activ se implica în treburile administrative și duhovnicești. După ordinare, el va putea împărți cina și să îndeplinească alte nevoi a comunității, conform cerințelor prezbiterului responsabil.

Fratele Valeriu Ghilețchi a predicat din cartea Deuteronom 31, versetele 1-8. El a subliniat 3 adevăruri care ar trebui să fie punctul de sprijin al oricărui slujitor. În primul rând, aceasta este prezența lui Dumnezeu, în al doilea rând, promisiunile lui Dumnezeu și, în al treilea rând, credincioșia și răbdarea slujitorului.

La punerea mânilor au participat: Valeriu Ghilețchii, pastorul responsabil pentru regiunea Orhei Virgiliu Pavliuc, pastorul bisericii locale Serghei Pavliuc, pastorii Vasilii Surdu și Vasilii Farcaș.

Biserica „Vestia Bune” este una dintre cele mai active bisericii și cu cea mai rapidă creștere din regiunea Orhei. În școala duminicală învață trei grupuri de vârstă de copii. Pentru studierea Cuvântlui tinerii se adună săptămânal, iar pentru ora de rugăciune sunt și două grupuri de surori. De asemenea este o întâlnire separată pentru frați, organizată în biserică, unde ei reflectă asupra Cuvântului, împărtășesc experiența vieții creștine și se roagă. Întâlnirile familiale se desfășoară în mod regulat pentru a vorbi despre valorile familiei în lumina Bibliei. Comunitatea este implicată în slujirea misionară în satele înconjurătoare, pentru a planta noi biserici acolo.

Festivalul muzicii și cuvintelor creștine, care a avut loc pe 14 iulie la stadionul orașului, vorbește despre dorința arzătoare a credincioșilor de a purta cuvântul lui Dumnezeu concetățenilor lor.

În prezent, în biserica Vestia Bună, împreună cu pastorul responsabil Serghei Pavliuc, slujesc încă doi pastori, iar acum deja și trei diaconi.

You may also like...