Pace cu musulmanii? Urmează-l pe Prinţul Păcii, asta se cere!

1,340 vizualizari

TOPSHOTS- BRITAIN-ISLAM-RAMADAN-EID

Am predat un curs de menținere a păcii în misiunea lui Dumnezeu la Seminarul Denver în luna iulie, anul trecut.

John, unul dintre studenții mei din Kenya, a spus povestea cutremurătoare a grupului terorist Al Shabaab. Originar din Somalia, Al Shabaab a început infiltrarea moscheilor din Kenya în încercarea de a răsturna guvernul. John părea copleșit de planurile malefice ale grupului Al Shabaab. M-am luptat să răspund, dar apoi am simțit călauzirea lui Dumnezeu: „În primul rând, nu tu ești responsabil pentru a-ți da seama cum să oprești grupul Al Shabaab, John. Tu ești responsabil să lucrezi pentru pace în locul unde Dumnezeu te-a pus. Dumnezeu ți-a dat o sferă de influență. Începe de-acolo. Încurajează creștinii pentru a ajunge în dragoste la musulmani.”

În al doilea rând am spus: „John, tu ai nevoie sa găsești musulmani nobili, care iubesc pacea. Ar trebui să fii partener cu ei pentru a le câștiga inimile și mințile și a-i întoarce împotriva grupului Al Shabaab.” Răspunsul meu subliniază două lucruri-cheie care ne vor ajuta sa contracarăm extremismul violent și să urmărim pacea cu musulmanii.

1. Pacea începe cu mine. Ce așteaptă Dumnezeu de la mine în sfera mea de influență?

Isus a spus: „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu” (Matei 5:9). Pavel a spus că menținerea păcii este cuprinzătoare în acest scop: „Dacă este posibil, întrucât depinde de voi, trăiți în pace cu toată lumea” (Romani 12:18, de asemenea Evrei 12:14). Așa este – cu toată lumea – inclusiv cu musulmanii.

Thomas Davis a trăit în Padang, Sumatra, Indonezia. Din acest motiv, el a fost invitat să vorbească la Universitatea Muhammadiyah. Și-a început discursul cu o scuză. „Am venit din America pentru a-mi cere scuze pentru că noi, crestinii americani, nu am iubit vecinii noştri musulmani aşa cum Isus ne-a poruncit.” Mulțimea uimită s-a așezat si aștepta cu nerăbdare să audă mai multe. Așadar, Thomas, potrivit învățăturii lui Isus despre iubire și reconciliere, a subliniat faptul că numărul urmașilor lui Isus din America a scăzut. Apoi, a continuat cu câteva vești bune. „Acolo este un număr tot mai mare de creștini din America, cum ar fi cei din Peace Catalyst International, care doresc să trăiască în conformitate cu învățăturile lui Isus”. El a explicat cum se face acest lucru prin abordarea de exemple practice ale muncii de restaurare a păcii cu musulmanii din Raleigh.

Când Thomas a terminat de vorbit, un profesor musulman de la o altă universitate s-a ridicat și a lansat o provocare: „Thomas a venit din America pentru a ne aduce un mesaj de la Dumnezeu. El și colaboratorii săi modelează musulmanii indonezieni pentru o modalitate mai bună de a trăi. Musulmanii indonezieni trebuie să învețe să trateze creștinii indonezieni cu bunătate și respect. Trebuie să urmăm exemplul lui Thomas, acela de a sluji minoritățile, de a învăța și clădi prietenii cu ei. Thomas a încercat doar să fie credincios și să își spună povestea. El a lucrat pentru pace în sfera sa de influență. Rezultatul?
Povestea lui a plantat semințe pentru pace și o mare libertate religioasă în Indonezia.

2. Creștinii trebuie să fie parteneri cu musulmanii pentru a lupta împotriva terorismului și a promova libertatea religioasă?

Douglas Johnston și organizația sa International Center for Faith and Diplomacy colaborează cu musulmanii pentru promovarea libertății religioase și luptă împotriva terorismului în Pakistan.

În ultimii 10 ani, aceștia au lucrat împreună cu liderii musulmanii din madrasa (școli religioase) pentru a-și extinde aria curriculară dincolo de Coran. Au inclus peste 1.611 madrasa, mărindu-și aria curriculară pentru a include științele, împreună cu o puternică accentuare în ceea ce privește toleranța religioasă și drepturile omului. Johnston notează cu atenție: „Bombele creează, de obicei, teroriști suplimentari prin exacerbarea ciclului de răzbunare. Educația, pe de altă parte, curăță mlaștina de extremism și oferă un viitor mai bun copiilor din Pakistan (și, indirect, propriei noastre bunăstări). “(Peacemakers evanghelice editat de David Gushee, 2013. p57). Gândiți-vă la acest lucru: creștinii și musulmanii cuprind peste jumătate din populația lumii. Dacă nu putem avea pace între acești creștini și musulmani, atunci va fi practic imposibil să avem pace în lume.

Biblia spune: “să caute pacea și să o urmărească” (1 Petru 3 : 11). Aș adăuga: caută pacea în propria ta sferă de influență și în parteneriat cu musulmanii care doresc să facă pace. Aceste două chei vor asigura pacea!

Așadar, rugați-vă pentru creștini ca aceștia să fie ca Prințul Păcii. Rugați-vă ca voia lui Dumnezeu să ridice mii de musulmani care doresc pacea și cu care ați putea colabora.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...