Franklin Graham şi Michael W. Smith au vestit Evanghelia la “Festivalul Speranței” din Ucraina (FOTO)

1,944 vizualizari

220615_hopefest2
Cel mai așteptat eveniment al anului de către bisericile din Ucraina a adunat circa 40 mii de participanți. Este vorba despre Festivalul Speranței care s-a desfășurat pe data de 20 iunie și a fost găzduit de Arena Lvov. 600 de autobuze și 4 trenuri au servit drept transport pentru oaspeții din Vestul Ucrainei care au fost parte a grandiosului eveniment.

Atmosfera de sărbătoare a fost încinsă de corul unit format din 2800 de voci, acompaniat de orchestra formată din 1500 de instrumentiști. Renumitul stadion s-a transformat într-un loc de închinare și prin participarea în program a interpreților creștini autohtoni dar și din străinătate.

IMG_2963

Invitatul de onoare al evenimentului a fost președintele Asociației Evanghelice Billy Graham şi fiul marelui evanghelist, Franklin Graham. Mesajul de dragoste din partea Domnului a fost un adevărat balsam de mângâiere pentru mii de ucraineni care au răspuns chemării la pocăință.

”Dacă nu ați memorizat nimic astăzi, țineți minte un singur lucru: Domnul vă iubește. Dacă consideri că Iphone 6 sau noul automobil te va face fericit, te greșești! Omul caută un scop și sens vieții sale, Domnul vrea să-ți dea pace și bucurie, viață veșnică. Păcatul este o barieră între tine și Dumnezeu. Când spui neadevărul, acesta este un păcat, furtul este un păcat, adulterul este un păcat, orice relație sexuală în afara căsătoriei este păcat. Dumnezeu te iubește și dorește să-ți ierte păcatele. Isus a spus: Eu sunt calea, adevărul și viața. Nu este o altă cale către Domnul decât prin Isus Hristos”, a spus evanghelistul.

IMG_3001

Festivalul Speranței a fost anticipat de un serviciu de închinare special, cu scop de rededicare pentru bisericile din Ucraina, care a avut loc pe 19 iunie și a fost de asemenea, desfășurat pe Arena Lvov. De data aceasta, Victor Gamm, vicepreședintele Asociației Evanghelice Billy Graham, a adresat un mesaj creștinilor și a amintit celor prezenți despre credincioșia pe care Dumnezeu o manifestă neîncetat față de noi.

”Dedicați-vă mereu Domnului și El vă va trimite binecuvântări. Domnul ne cheamă de multe ori la sfințenie, dragoste, o viață neprihănită. Noi vom proclama avedărul Evangheliei și trebuie să fim mereu gata pentru aceasta”, a spus vorbitorul.

În dimineața zilei de 20 iunie a fost organizat un flashmob muzical cu motto-ul ”Suflul Speranței”, derulat în mai multe părți ale orașului. Potrivit serviciului de presă al Festivalului Internațional Speranța în interpretarea muzicanților au răsunat lucrări duhovnicești din repertoriul clasicilor ucraineni și mondiali, într-o adaptare modernă a originalului.

IMG_2862

Publicul a fost onorat prin prezența la marea sărbătoare a primarului orașului Lvov, Andrei Sadovîi care la rândul său a îndemnat pe cei prezenți să mijlocească în rugăciune pentru pace în Ucraina.

“Sunt foarte bucuros că în mijlocul nostru este Isus Hristos, și noi ne-am adunat spre slava Sa. Rog pe toți să înalțe rugăciuni sincere pentru pace în Ucraina. Rugați-vă ca Domnul să umple inimile oamenilor cu dragoste. Este important, ca noi să ținem minte de cele 10 porunci ale Domnului. Vom fi fericiți dacă vom trăi după ele”, a spus primarul.

IMG_2939

Evenimentul a culminat cu un concert solo al autorului și interpretului de muzică creștină contemporană, deținătorul a trei premii Grammy și a treizeci premii Dove, Michael W. Smith.

Festivalul a fost organizat de către centrul ”Renașterea”, printr-o colaborare activă a creștinilor din Uniunea Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste și Penticostale. Potrivit organizatorilor, pregătirile pentru eveniment au durat mai mult de un an și în organizarea acestuia s-au implicat circa 1000 de biserici în mod special din regiunile vestice ale Ucrainei.

Iuliana Leșan-David

You may also like...