Ziua bucuriei la “Isus Salvatorul”. 28 de membri noi au intrat în familia mare a Domnului Isus

4,554 vizualizari

DSC_1784

Botezul Nou Testamental este un act public prin care noii convertiţi îşi mărturisesc în faţa martorilor văzuţi şi nevăzuţi credinţa şi legământul încheiat cu Domnul Isus. Pentru biserica locală este o sărbătoare a bucuriei. Un astfel de eveniment a sărbătorit duminică, 21 decembrie, biserica “Isus Salvatorul” din Chişinău.

28 de noi convertiţi, îmbrăcaţi în haine albe, au mărturisit credinţa lor în apa botezului. Potrivit pastorului bisericii locale, Vitalie Fedula, patru dintre noii convertiţi sunt copii din familii creştine, ceilalţi fiind tineri, familişti care au cunoscut dragostea lui Dumnezeu prin mărturisirea credinţei altor credincioşi.

DSC_1789

Printre cei care au coborât în apa botezului se numără şi patru copii de slujitori. Rut  şi Ruben Miron, copiii episcopului Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB), Ion Miron şi Beniamin Meleştean, fiul diaconului şi directorului Misiunii Biblice, Ruslan Meleştean şi Dina Vasilache, fiica pastorului din Colibaşi, Zaharia Vasilache.

Despre emoţiile pe care le trăieşte un părinte atunci când copii lui decis să încheie un legămân în apa botezului ne împărtăşeşte directorul Misiunii Biblice, Ruslan Meleştean.

Mă aflam în Germania, la aniversarea a 30 ani de slujire a Misiunii Biblice. După un apel prin skype către cei dragi din familie, la sfârşitul discuţiei fiul mai mare mi-a zis: “Tată vreau să-ţi spun o noutate, m-am hotărât să închei legământ cu Domnul.” Am rămas blocat de această veste. Atât de mult mi-a lipsit atunci alături de mine ca să pot să-l îmbrăţişez. Ca şi tată desigur conştientizez că rolul meu de baza este să-mi conduc copii spre întâlnirea cu Dumnezeu, dar nu m-am gândit că se va întâmpla aşa de repede cu Beniamin. Da au fost lacrimi, zâmbet şi multă bucurie însoţită de o stare de fericire continuă. Personal eu m-am botezat la 16 ani, fiul la fel. Am înţeles un lucru foarte important – puterea exemplului. Copii au o mare plăcere şi bucurie să fie ca tata. Acest lucru îl simt foarte mult din partea celor trei copii ai mei. Părinţi, să avem mare grijă la puterea exemplului în trăire, în slujire şi în vorbire. Binecuvântări“, nea împărtăşit Ruslan Meleştean.

Evenimentul a fost un moment deosebit de marcant şi pentru membrii echipei “Lucrarea cu studenţii”, pentru că trei persoane din această lucrare au decis să mărturisească public credinţa lor şi să devină parte integrală a bisericii locale.

Alexei şi Eugenia Motricală au cunoscut pe Domnul în 2014. Acest an este marcat de multe evenimente în viaţa lor. Pe 23 august au celebrat legământul de căsătorie, iar pe 21 decembrie au decis să mărturisească public că ei cred şi vor să slujească împreună cu familia lor pe Domnul Isus.

DSC_1861

“Mulţumim Domnului pentru că ne-a răscumpărat şi ne-a dat prieteni minunaţi în familia Lui mare. Ne simţim deosebiţi şi importanţi, de când ne-am întors cu faţa spre El, în fiecare zi ne impresionează cu minuni. Viaţa cu Domnul Isus este deosebit de frumoasă şi ne bucurăm că am ajuns să trăim şi această zi, plină de emoţii pozitive”, mărturisesc cu bucurie soţii Motricală.

DSC_1788

Dina Vasilache, originară din Colibaşi, este o altă membră din echipa “Lucrarea cu studenţii”. Este studentă la limbi străine şi de un an fiind în oraş, a decis să slujească pe Domnul printre cei care au acelaşi statut ca şi ea – studenţii. A crescut într-o familie de slujitori şi toată viaţa ei a fost învăţată că trebuie să fie exemplu, tot timpul a participat la asemenea evenimente şi deşi nimic din acest eveniment nu e nou pentru ea, ziua botezului ei a fost un moment marcat de multe emoţii.

DSC_1840

Bucuria bisericii a fost deplină, pentru că pe lângă  botez, două familii au adus la binecuvântare copilaşii lor nou-născuţi. Pastorii bisericii, Anatol Marandiuc şi Valeriu Ghileţchi au oficiat rugăciunea de binecuvântare şi i-au încredinţat în braţele Tatălui nostru ceresc, cerând un viitor ocrotit şi asigurat de bunul Dumnezeu.

DSC_1922

Serviciul de sărbătoare a fost încheiat cu rugăciunea de binecuvântare a celor noi botezaţi şi o masă de dragoste.

DSC_1948

You may also like...