Vacanță inedită în Germania pentru 50 de copii din Moldova (FOTO)

2,098 vizualizari

IMG_3578Două săptămâni inedite, pline cu amintiri frumoase, cu o masă bogată spiritual și multă distracție: așa și-au petrecut timpul într-o tabără din Germania cei 50 de copii din Republica Moldova. Pentru al treilea an consecutiv prin intermediul misiunii “Purtătorii de Speranță. Est”, copiii din țara noastră au avut oportunitatea de a beneficia de o vacanță de neuitat în Germania.

Anul curent tabăra s-a desfășurat sub genericul “Familia lui Dumnezeu este o familie fericită” și a adunat participanți din regiunile Ungheni, Chișinău, Anenii Noi și Călărași.

Deși timpul petrecut în tabăra de odihnă a lăsat doar amintiri frumoase, clipe binecuvântate în inimile copiilor, totuși, organizatorii programului își amintesc că, începutul călătoriei a fost unul anevoios, cu multe peripeții și încercări.

“Am așteptat foarte mult această tabără. Inițial a fost destul de dificil în ce privește pregătirea actelor. Secțiile de pașapoarte erau suprasolicitate și copiii nu puteau să-și primească actele la timp. Ne făceam griji că, copiii nu vor putea pleca. Dar slavă Domnului, până în ultimul moment toți copiii au primit acele și au avut posibilitatea să meargă. Chiar și în drum spre Germania, evident, au existat piedici, dar slavă Domnului, El ne-a dat răbdare și înțelepciune. Domnul într-adevăr, ne-a deschis uși și cred că, din nou El ne-a arătat că este cu noi, că El este un Dumnezeu puternic”, își amintește unul dintre coordonatorii proiectului Irina Plucci.

IMG_6317

Activitățile distractive, excursiile, programul divers a adus multă înviorare și bucurie în inimile copiilor. Totuși, participanții ne-au mărturisit că, cel mai mult le-a plăcut timpul de închinare și lecțiile biblice. Din viața personajului din Vechiul Testament, Iosif, ei au învățat ca indiferent de circumstanțe, să-și pună încrederea în Domnul, să ierte, să-și iubească familia și să fie o binecuvântare în casele lor.

IMG_2944

“Mi-a plăcut tabăra. Mi-a plăcut mai mult că, am avut învățături biblice, am învățat diferite texte biblice. Am învățat că, nu trebuie să dorim lucrurile altora, nu trebuie să fim răi, trebuie să fim buni, dacă facem rău, va veni o dată și o dată o pedeapsă. La bazin mi-a plăcut foarte mult, în oraș când am fost am văzut diferite lucruri interesante. Liderii au fost buni, mi-a plăcut asta. Vreau să le spun un foarte mare mulțumesc”, spune Vacaraș Samuel.

IMG_5420

“M-am simțit foarte bine, mi-am făcut foarte mulți prieteni. Îmi plăcea când în fiecare seară ne rugam și învățam ceva nou despre Isus. Teatrul despre Iosif a fost foarte reușit și mi-a plăcut. Din familia lui Iosif am învățst că, trebuie să am grijă de frații și surorile mele, să mă port frumos. Eu mai doresc să fie așa tabere pentru că, e foarte interesant, sunt extraordinare. Vreau să transmit celor care au organizat că îi iubesc foarte mult și tot așa mai departe să lucreze cu alți copii ca și ei să învețe despre Isus” – Garabagiu Letisia.

“Mi-a plăcut tabăra, m-am simțit bine. Mi-a placut când am mers la bazin. Mă întorc acasă cu gânduri bune, am învățat niște cântări care mi-au plăcut. Am învățat versete din Biblie și am să le spun la frații mei, am să le mai citesc ca să le țin minte” – Nica Raimon.

IMG_3139

Participanta Dana Guja de asemenea, a mai adăugat: “Мi-a plăcut mult bazinul și la Takka-Tukka (complex sportiv). La bazin mi-a plăcut că, afară ne-am jucat în nisip. La Takka Tukka ne-am distrat, am mers cu mașinile și bicicletele. Scenetele au fost interesante. Seara ieșeam și mai făceam lecții. Mulțumesc frumos sponsorilor și mulțumesc frumos celor care m-au invitat la tabăra asta minunată”.

Organizatorii programului ne-au relatat că, în decursul acestor săptămâni Domnul a lucrat și s-a atins într-un mod minunat de inimile participanților. Copiii au învățat să comunice cu Dumnezeu prin rugăciune și Cuvânt, mai mult, o parte dintre ei și-au predat viața în mâna Domnului.

IMG_6592

“Domnul ne-a binecuvântat în ce privește programa și am reușit foarte bine să relatăm istoriile biblice copiilor. Cu grupa mea în decursul taberei am citit istoria lui Iosif din Biblie. Ei înșiși ne cereau ca să citim cât se poate mai mult. Unii dintre ei chiar adormeau, însă indiferent de aceasta ei cereau ca să-i citim în continuare. Le-a plăcut foarte mult, deoarece ei au conștientizat că, este o istorie reală și că, aceasta într-adevăr s-a întâmplat. Le-a fost foarte interesant să urmărească personajele, evenimentele. Cel mai important este ceea ce s-a întâmplat în ultima zi, mulți dintre copii L-au primit pe Domnul Isus ca Salvator personal”, relatează unul din liderii din această tabără Maxim Ciubaciuc.

Mulțumim Domnului că și în acest an a deschis uși și a dăruit copiilor din țara noastră o ocazie unică de a beneficia de o călătorie inedită în Germania. Îl slăvim pe Dumnezeu pentru minunata oportunitate de a vesti Cuvântul Lui prin intermediul taberelor de odihnă.

Tabăra s-a desfășurat în perioada 2-15 iulie în comuna Haunetal, proiectul fiind susținut de misiunea “Purtătorii de Speranță.Est”.

Autor: Iuliana David

You may also like...