Parteneriate pentru binecuvântarea săracilor

4,275 vizualizari


După un an de rugăciune Asociaţia Obştească „El-Şadai” şi Dorcas Aid Internaţional sau întâlnit la masa de discuţii. Prima întâlnire a celor doi parteneri a avut loc sâmbătă, 27 iulie în tabăra „El-Şadai” Cimişlia.

dorca aid el sadai editat

La această întâlnire s-a trasat primele puncte de reper pentru colaborarea ce urmează. Parteneriatul se va desfăşura în cadrul a trei proiecte iniţiate şi finanţate de Dorcas Aid Internaţional:

1. Grija pentru familii

2. Grijă pentru bătrâni

3. Grijă pentru copii

Preşedintele A.O. „El-Şadai”, Nicolai Sîli primeşte această propunere de colaborare drept un privilegiu din partea Domnului. La început această idee a fost o surpriză, pentru că echipa „El-Şadai” are o misiune diferită decât cea a echipei „Dorcas AID”, dar Domnul a vorbit, a răspuns la rugăciuni şi parteneriatul urmează să fie pus în aplicare. „Noi suntem chemaţi ca împreună să ducem vestea bună a salvării la toţi oamenii prin Isus Hristos şi credem că prin acest parteneriat, oamenii văzând aceste fapte bune îl vor slăvi pe Dumnezeu. La început doar vom continua susţinerea materială a beneficiarilor „Dorcas AID”, dar pe viitor sperăm să le putem oferi şi odihnă în cadrul taberelor „El-Şadai”. Pentru început colaborarea noastră va fi un experiment, iar mai departe ne vom ruga să vedem cum ne va călăuzi Domnul” ne-a explicat Nicolai Sîli.

Preşedinta „Dorcas AID” în Republica Moldova, Leila Sorbală ne spune că scopul organizaţiei pe care o conduce este de ai ajuta pe cei mai săraci dintre cei săraci, iar prin parteneriatul cu „El-Şadai” vor să ajungă la cât mai mulţi bătrâni singuratici, copii orfani, familii numeroase, social-vulnerabile sau copii monoparentali, care suferă de sărăcie.

La întâlnire au participat şi reprezentanţii bisericilor locale din regiunea Bugeac, Căuşeni şi Centru.

Cele trei proiecte vor fi implementate în zona de Centru şi Sud a ţării, unde activează Dorcas Aid Internaţional în Republica Moldova mai bine de şapte ani.

Dorcas Aid Internaţional este o organizaţie creştină de ajutorare şi dezvoltare, dedicată spre a împlini porunca dată de Isus Hristos ucenicilor Lui, aceea de a se îngriji de cei săraci şi apăsaţi (Matei 25:31-46), indiferent de rasă, religie, sex sau convingeri politice. Proiectele implementate în ţara noastră sunt susţinute financiar de oameni cu inimă mare din Olanda.

A.O. „El-Şadai” este o organizaţie creştină din Republica Moldova, care se concentrează pe educarea generaţiei de mâine prin tabere de vară şi iarnă, proiecte în şcoli şi diverse seminare în biserici. Scopul şi misiunea echipei „El-Şadai” este de a aduce vestea bună a Evangheliei şi de a învăţa oamenii Cuvântul lui Dumnezeu, pentru al cunoaşte şi trăi în viaţa lor de zi cu zi.

You may also like...