RO / RU

Conferința: „Restart 2014”

1,532 vizualizari

DSC02376Echipa de evanghelizare printre studenţi ai bisericii „Isus Salvatorul” a făcut un popas în Cuvântul lui Dumnezeu pentru un restart spiritual şi motivaţional. Ultimul week-end din ianuarie, am lăsat în spate 2013 cu binecuvântările, problemele lui şi am păşit cu noi planuri şi strategii în 2014.

Peste 20 de tineri implicaţi în lucrarea cu studenţii, au învăţat să privească această provocare mare ca o misiune importantă pentru perioada de studenţie. Liderul naţional de tineret în cadrul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB), Vitalie Carabeţ a oferit drept exemplu modelul lui Daniel, motivând tinerii să trăiască un exemplu frumos printre colegii de la facultate şi în căminele unde trăiesc, pentru ca în următorii patru ani să dublăm numărul tinerilor creştini.

DSC02365Pastorul bisericii „Isus Salvatorul” şi deputatul Valeriu Ghileţchi ne-a vorbit despre: „Esenţa conflictelor şi soluţionarea lor”! Alături de fratele Valeriu, am învăţat: Tipurile de lideri, natura conflictelor, cinci tipuri de conflicte, patru tipuri de pace şi metode cum să soluţionăm un conflict. O concluzie generală la cele două ore de studiu: „Conflictele sunt inevitabile şi necesare. Întreaga Biblie este o istorie a conflictelor. Dacă în Biserica primară nu ar fi fost conflicte, astăzi nu am fi avut jumătate din Noul Testament. Conflictele sunt un test care ne maturizează, ne învaţă lucruri utile pentru viaţă”. Timpul de studiu biblic cu Valeriu Ghileţchi îl puteţi urmări în întregime în video postat mai jos.

După un scurt timp de planificare, tinerii au petrecut două ore de părtăşie cu preşedintele Societăţii Misionare Române (SMA) din Statele Unite ale Americii, Liviu Percy. În cadrul conferinţei video, Liviu Percy a vorbit tinerilor implicaţi în lucrarea cu studenţii importanţa Apologeticii în viaţa de creştin şi cum să organizeze o lucrare de la A la Z. „Avem nevoie să cunoaştem Apologetica pentru a ne putea apăra credinţa, pentru a consolida credinţa fraţilor noştri şi pentru a putea vesti Evanghelia celor care nu o cunosc”.

Victor Toacă, liderul responsabil de Departamentul Lucrarea cu studenţii în cadrul UBCEB a declarat post eveniment: "Avem nevoie de tineri care nu sunt indiferenţi faţă de colegii lor, care în primul rând să se roage pentru ei în particular şi în grup, iar în al doilea rând să vestească Evanghelia sub diferite forme în diferite locuri (prin cântare, activităţi sociale, sportive, evanghelizare de le inimă la inimă, studii în cămine, conferinţe). Vă invităm alături de noi să cucerim generaţia noastră pentru Cristos".

Scopul acestei întâlniri a urmărit transmiterea viziunii asupra acestei lucrări tinerilor noi recrutaţi în echipă şi instituirea unui plan strategic pentru anul ce ne stă în faţă. Lucrarea cu studenţii în cadrul bisericii „Isus Salvatorul” a fost instituită trei ani în urmă la provocarea liderului de tineret de atunci, Nicu Holban. Evenimentul vrea să lărgească această lucrare la nivel naţional şi implicarea tuturor tinerilor din cadrul bisericilor evanghelice în recrutarea generaţiei noastre pentru împărăţia lui Cristos.DSC02353

Studenţii creştini, doritori de a mărturisi pe Domnul Isus ca Domn şi Mântuitor ni se pot alătura în fiecare zi de miercuri la Evanghelizări. Următorul eveniment pe agenda lucrării cu studenţii este o seară de Evanghelizare în campusul universitar de la medicină. Pentru detalii puteţi apela: 079223710

You may also like...