Purtătorii de Speranță. Est: “Iubind pe Dumnezeu, slujim oamenilor”

2,170 vizualizari

6Au parcurs peste 2000 km pentru a sluji oamenilor din țara noastră. S-au înarmat cu Cuvântul lui Dumnezeu, cu multă dragoste, răbdare, putere și perseverență. Este vorba despre 18 tineri din Elveția și Germania care au petrecut 10 zile de misiune în Republica Moldova.

Cu motto-ul “Iubind pe Dumnezeu, slujim oamenilor”, oaspeții au vestit în mod practic Evanghelia locuitorilor din satele Cerepcani și Grozasca din raionul Ungheni. Entuziasmați, tinerii au tăiat lemne pentru iarnă, au ajutat familiile la treburile casnice, au petrecut timp cu copiii, au vorbit cu oamenii și s-au rugat pentru nevoile lor.

Deși unele dintre activități nu au fost deloc ușoare, oaspeții au mărturisit că implicarea într-o asemenea slujire a fost o adevărată provocare pentru ei. Unii dintre ei ne-au povestit despre experiențele și așteptările pe care le-au avut de la prima călătorie în Republica Moldova.

“Sunt atât de plăcut surprins că tinerii din biserica noastră au vrut să fie parte a unui asemenea proiect, am fost foarte entuziasmat să fiu parte a grupului și să avem această experiență împreună. Nu mă așteptam că vom tăia lemne, ceea ce a fost fizic o bună provocare. Am fost surprins de bisericile pe care le-am vizitat, să vedem cum ambele sunt active spiritual, având servicii în care Îl laudă pe Dumnezeu și învață Biblia, rugându-se și făcând un lucru foarte bun, practic pentru oamenii în nevoie sau pentru comunitate, cum ar fi, vopsirea gardului pentru grădinița satului. Și această combinație prin iubirea practică pentru oameni împreună cu lucrarea evanghelistică și spirituală, este ceva minunat care m-a impresionat mult”, spune Viktor Steiner.

13

Deborah Andrist de asemenea, ne-a vorbit despre experiența sa: “Am vrut să ajut oamenii de aici. De asemenea, am vrut să am o experiență cu Dumnezeu, având părtășie cu alți creștini. A fost mult mai bine decât m-am așteptat. A fost o provocare pentru mine să tai lemne, însă cred că m-am descurcat mai bine la vopsit gardul. De asemenea, copiii din Cerepcani au fost foarte deschiși și ne-au acceptat și cred că a doua zi bariera lingvistică nu mai era o problemă. Cred că această călătorie m-a schimbat definitiv, am avut o experiență deosebită cu Domnul. Să vezi familiile creștine cât de diferite sunt comparativ cu cele necreștine, și să vezi cât de mult iubesc acești oameni pe Dumnezeu. M-am bucurat de timpul de închinare în trei limbi, cred că este ceva minunat, cum oamenii din diferite culturi pot să se unească împreună pentru că au același Tată”.

IMG_6992

Timp de 10 zile oaspeții au fost o adevărată binecuvântare și încurajare pentru satele în care au slujit, pentru oamenii cu neputințe fizice și familiile social vulnerabile.

Viktor Steiner ne-a mai relatat: “În primele două zile am fost la o familie, unde era o femeie în etate care nu se putea deplasa foarte bine, iar soțul ei avea un picior amputat și este bolnav la pat. Am observat că stătea mereu într-un colț, fără speranță, fără ajutor. Am încercat să vorbesc cu el, m-am rugat pentru el. Am despicat lemne, iar unele fete au adus apă de la fântână și au ajutat la curățenie prin casă. Stăpâna casei a rămas foarte mulțumită de tot ce am făcut pentru ea, ne mulțumea permanent. Ne-am rugat pentru ea, am încurajat-o să apeleze la Domnul pentru ajutor și să vină la biserică”.

3

Asistentul social comunitar din localitatea Cerepcani, Valentina Făleștian a menționat că în decursul anilor s-a stabilit o legătură frumoasă de colaborare între biserică și autoritățile administrație publice locale. De asemenea, doamna Valentina nu a ezitat să aducă cuvinte de mulțumire pentru un asemenea ajutor familiilor și copiilor din localitate.

“În această săptămână copii s-au odihnit și sunt foarte mulțumiți. Unii dintre copii provin din familii cu o stare foarte deplorabilă, pentru ei această tabără a fost un foarte mare cadou. Mereu colaborăm cu biserica din localitate și prin ei ajutăm multe familii, cum ar fi familia Moraru, pe care au vizitat-o oaspeții. Mama alături de 5 copii trăiește într-o casă foarte sărăcăcioasă și are un salariu de doar 400 de lei. Uneori nu au nici pâine pe masă. De aceea, în calitate de asistent social aduc sincere mulțumiri oaspeților și organizației “Purătorii de Speranță. Est”.

Nici biserica din localitatea Cerepcani nu a rămas fără atenție. Ca ajutor pentru slujire, echipa a oferit în dar o combină frigorifică. Desigur, au urmat multe cuvinte și rugăciuni de mulțumire scăldate în lacrimi de bucurie.

Acțiunea “Iubind de Dumnezeu, slujim oamenilor” s-a desfășurat în perioada 20 – 31 iulie prin contribuția misiunii ”Purtătorii de Speranță. Est”. În cadrul proiectului au participat frați și surori ai bisericii din oraşului Bremgarten, Elveția, Detmold și Bonn din Germania.

Autor: Iuliana David

You may also like...