O mărturie din estul Ucrainei

1,699 vizualizari

pray-for-ukraineMă numesc Vera Baghina, sunt din biserica unui sătuc de la est. Am fost rugată să fac apel la rugăciunea din Piața din Centru. Îmi voi împărtăși gândurile și voi mărturisi ceea ce m-a învățat Dumnezeu în această perioadă de timp.

Trei ani în urmă am fost în Israel. Vineri, la Shabat, toți israeliții se strâng lângă Zidul Plângerii și se roagă împreună, citesc din Biblie și Îl laudă pe Dumnezeu. Am fost foarte impresionată de asta și m-am gândit, de s-ar strânge în orașul nostru creștinii într-un loc public să-L slăvească pe Dumnezeu! Și iată că aproape 3 ani m-am rugat pentru asta și am căutat opțiuni pentru realizarea acestei idei.

Când prima oară am venit în Piață, la rugăciunea pentru Ukraina (6 martie), am văzut imaginea pentru care m-am rugat tot acest răstimp. Sigur, e trist că motivul pentru care ne-am strâns este unul dramatic, dar consider este un lucru măreţ. Și atunci Domnul a pus în mine dorința să merg la rugăciune în Piață. Am realizat, că acum a venit "maidanul meu", acum a venit momentul în care pot influiența asupra bunăstării țării mele.

În fiecare dimineața se ducea o luptă în interiorul meu, și mă copleșeau îndoielile: pentru ce? Ce, acasă nu se poate de rugat? Pentru ce să mă trezesc așa devreme? Dar au fost multe mărturii, prin care Dumnezeu răspundea personal la aceste întrebări și mă cerceta de fiecare dată, să mă trezesc și să merg într-acolo.

Voi împărtăși în continuare răspunsurile pe care le-am primit la aceste întrebări.

Pentru ce merg eu în Piață? Am auzit chemarea lui Dumnezeu la asta. Alți oamenii prin asta văd că biserica nu este indiferentă faţă de situația din țară, e o mărturie pentru fiecare trecător. Eu demult îmi doream să ne strângem cu creștinii în Piață și să cântăm Domnului, nu vreau să ratez această șansă.

Văd eu vreun rezultat și, ce am eu personal din asta? Pace în suflet și posibilitatea de a transmite și celor din jur această pace. Cinci minute din Cuvânt, care se citește la început, încurajează enorm și inspiră pentru tot restul zilei. Ziua trece  total diferit. E plăcut să vezi cum creștinii dine cele mai diverse confesiuni și interese se strâng cu un singur scop – ca să lărgească hotarele Împărăției Lui Dumnezeu pe pământ. Sigur că se observă influiența rugăciunii la cele petrecute în țară.

Și, încă una. Abia se schimbase ora, și era imposibil de trezit așa devreme. În sufletul meu se ducea lupta, să merg acolo sau să rămân, să mai dorm. Și am hotărât să rămân. Însă, dintr-odată aud o voce, care îmi adresează întrebarea: "Vera, dacă a-i ști că viitorul țării și viitorul tău personal ar depinde de această rugăciune, te-ai duce?" Eu îmi spun, sigur că da! Mai departe duhul îmi șoptește "păi uite, de rugăciunea ta depinde viitorul țării și viața ta". Am înțeles imediat, dintr-odată m-am ridicat, m-am îmbrăcat șl m-am dus la rugăciune.

Eu nu știu, cum se va schimba traiul în țară și cine va veni la conducere, cu toate că sunt convinsă, că Dumnezeu se va îndura de noi, dar știu sigur, că în aceste 1,5 luni de rugăciune în Piață, Dumnezeu m-a schimbat. Și îi sunt foarte muțumitoare pentru asta. Slavă lui Isus Hristos și pace pentru Ukraina noastră!

Traducere de Karolina Balika

You may also like...