Ştiri interne

Zi istorică pentru Comunitatea Transnistriană. În premieră, biserica din satul Speia are un pastor ordinat

poză-3-1Duminică, 18 mai, la biserica din satul Speia, raionul Grigoriopol a avut loc un eveniment istoric. La serviciul solemn în biserica ”Isus Salvatorul” a fost ordinat pastorul Vitalie Ghinsari.

Cu îndemnuri pentru fratele Vitalie și soția lui, Ana, din 1 Timotei 3 a venit episcopul Uniunii BCEB, Ion Miron. La ordinare de asemenea, au luat parte: pastorul responsabil pe regiunea Transnistriană, Petru Kuzminskii, pastorii Petru Corotaș, Sergiu Zincenco, Andrei Zaițev și Serghei Botez.

Formația muzicală ”Vestea Evanghelică” din or. Tiraspol a bucurat mulțimea de oaspeți printr-o interpretare binecuvântată și melodioasă a cântărilor. Bucuria sărbătorii a fost hotărârea a două femei, care fiind cercetate de Duhul Sfânt, în timpul ultimei cântări au ieșit în față și s-au adresat Domnului cu rugăciunea de pocăință.

Biserica din satul Speia a fost fondată la sfârșitul anilor ‘90 și în tot acest timp nu a avut un pastor ordinat. Din cauza faptului că serviciile de închinare decurg în limba română, ceea ce nu este tradițional pentru regiunea din stânga Nistrului, găsirea unui slujitor nu a fost o sarcină deloc ușoară. Câțiva ani în urmă biserica din satul Mălăiești de asemenea, vorbitoare de limbă română, l-a direcționat pe fratele Vitalie la lucrarea de misionar în satul Speia. Domnul a binecuvântat slujirea lui și credincioșii din localitate împreună cu conducerea regiunii au luat hotărârea de a-l ordina la slujirea de pastor.

poză-2-1

Acest eveniment a devenit un motiv de bucurie pentru întreaga comunitate Transnistriană. La 27 de biserici și grupuri în regiune sunt doar 11 slujitori ordinați. Având în vedere incertitudinea politică și instabilitatea economică, în ultimii ani mulți slujitori și membri ai bisericilor CEB au emigrat în alte țări.

Și totuși, Domnul prin puterea Lui continuă să ridice noi slujitori pentru lărgirea Împărăției lui Cristos în această regiune. Ne rămâne doar să mulțumim Domnului pentru lucrările Lui minunate și de asemenea, cu credință să cerem ca El să mai trimită lucrători în via Lui, căci ”mare este secerișul dar puțini sunt lucrătorii”. Luca cap. 10.

poză-4-1