Ştiri interne,  Tineret. Anunțul evenimentelor,  Tineret. în slujire

Festivalul de muzică la ce-a dea IV-a ediție: 1500 de tineri motivați la o Viață mai Bună

IMG_05541500 de tineri motivați la o viață mai bună! Sute de suflete mișcate de Cuvântul lui Dumnezeu, inimi însuflețite și încurajate de cântările înălțătoare și zeci de tineri renăscuți pentru Domnul! Așa a decurs Festivalul de Muzică „O viață mai bună” la cea de-a IV-a ediție, găzduit la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.

Mult așteptatul și îndrăgitul eveniment a adunat tinerii din toate regiunile țării, care și-au invitat prietenii să audă mesajul Evangheliei. Pentru 3 ore, Palatul Național s-a transformat într-un loc de închinare, o adevărată oază de binecuvântare pentru sufletele însetate după o relație cu Domnul.

„Cine dintre noi nu-și dorește o viață mai bună?” – a fost întrebarea provocătoare adresată de către moderatorul concertului, pastorul bisericii „Isus Salvatorul” din Chișinău, Vitalie Fedula.

IMG_0506

Despre o viață schimbată prin sângele Domnului Isus, o viață de laudă la adresa lui Dumnezeu a cântat interpreta Natalia Sorbală și formația Revival din Renton, SUA.

IMG_0458

Mesajul sublim al cântărilor a pregătit inimile celor pezenți pentru Cuvântul predicat de pastorul bisericii „Betel” din Timișoara, Samuel Tuțac.

„Ce să fac ca să moștenesc viața veșnică?” – a fost întrebarea întrebarea-cheie adresată publicului de către vorbitorul serii.

„În căutarea după o viață mai bună trebuie să înțelegem că nu este nimic mai important decât mântuirea noastră, veșnicia noastră. Nu este nimic mai important în viața aceasta, decât să te întrebi cine va fi Domnul și mântuitorul meu. Pe cine voi asculta în viața aceasta? Uneori viața va fi grea, dar este extraordinar să știi că Îl ai pe Hristos cu tine”, au fost gândurile transmise de Samuel Tuțac.

IMG_0537

Atinși de Cuvântul lui Dumnezeu zeci de tineri și-au arătat dorința de a începe o viață mai bună în ascultare de Domnul.

Printre invitații serii a fost și ex-episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB) din Republica Moldova, Victor Popovici. Cu referire la desfășurarea evenimentului el a menționat: „Ne-am rugat pentru aceasta, Domnul ne-a dăruit această părtășie cu tinerii. Foarte mulți L-au primit pe Hristos în inimile lor, foarte mulți au luat hotărârea de a se dărui Domnului. Domnul a binecuvântat această slujire. Ne bucurăm pentru sufletele care au zis: Și noi ne dorim o viață mai bună în Hristos!”

IMG_0483

Un moment cu totul special și motivațional pentru tineri a urmat în cea de-a doua parte a festivalului. Alături de interpretul din România, Adi Gliga tinerii au intonat în unison laude la adresa Celui, care poate oferi o viață mai bună. Pentru o oră participanții au format un cor inedit, experimentând clipe de har și binecuvântare.

IMG_0614

Unii dintre participanți nu au ezitat să ne împărtășească impresiile și cuvintele de mulțumire pentru organizarea unui asemenea eveniment:

„A fost un timp foarte binecuvântat. Cred că cea mai plăcută impresie mi-au lăsat cântările pe care le-am cântat împreună cu Adi Gliga. Organizarea a fost superbă și mesajul în mod special a fost util. Cred că, ar fi bine să se mai organizeze astfel de evenimente”, ne-a spus Andrian Nazaret.

„Organizarea a fost foarte faină, concertul a fost extraordinar. Mi-au rămas doar impresii plăcute și cei ce s-au implicat au fost foarte bravo” – Ecaterina Leontean.

IMG_0600

„Mi-a plăcut foarte mult concertul, a fost interesant și încurajator, inclusiv mărturia lui Adi Gliga. Cred că pentru generația noastră astfel de concerte sunt binevenite pentru a ne întări, să ne întâlnim cu tinerii din toată țara și să avem împreună un timp minunat” – Ana Fascian.

Elena Caraman spune că: „Nu obișnuiesc să merg la astfel de concerte, dar pot spune că am rămas foarte impresionată, a fost ceva plăcut pentru suflet. Pentru mine a fost ceva deosebit de frumos. Am ascultat cu drag mesajul cântărilor și mesajul participanților, și dorința de a avea o viață mai bună a crescut în inima mea. Multe mulțumiri celor care și-au dat silința în organizarea acestui concert, mi-au plăcut foarte mult interpreții și cântările lor. Mi-a plăcut mult interpretul Adi Gliga, felul cum relațioanează cu oamenii din sală, având în spate o asemenea experiență, te motivează să te apropii de Dumnezeu. Este nevoie să mai fie organizate astfel de concerte, deoarece primești o doză mare de satisfacție sufletească și te poți apropia mai mult de Dumnezeu”.

Evenimentul a fost o adevărată binecuvântare nu doar pentru public, dar și pentru participanții evenimentului, care au rămas profund încurajați de modul în care Dumnezeu lucrează și schimbă viețile oamenilor.

Pastorul Samuel Tuțac a concluzionat: „Ne-am bucurat să fim la seara aceasta extraordinară pentru tineri împreună cu grupul Revival, împreună cu Adi Gliga, echipa și toți acei care au fost implicați acolo. A fost o seară minunată, Domnul să binecuvânteze pe toți acei care s-au implicat. Să știți, că scuza noastră că oamenii nu sunt interesați, că nu vin, e o păcăleală. Dacă noi ne implicăm, dacă noi ne rugăm, dacă suntem gata să-L slujim pe Domnul, oamenii vin. Slăvit să fie Domnul pentru tot ce a fost, cred că Domnul poate să facă lucruri mari”.

Mulțumim Domnului pentru ocazia de a vesti Evanghelia în mijlocul tinerei generații, de asemenea, pentru frații și surorile din SUA care au contribuit substanțial prin suport financiar.

Prima ediție a Festivalului de muzică „O viață mai bună” a avut loc în anul 2010, acesta devenind deja în următorii ani o tradiție pentru tinerii din țara noastră. Evenimentul este organizat de Departamentul Tineret al UBCEB.

Autor: Iuliana David