Articole,  Ştiri interne

Ziua Familiei 2014, a avut genericul "O viaţă mai bună" (FOTO)

IMG_0378"Familia – ideea genială a lui Dumnezeu", spunea cunoscuta autoare creștină, Mihaela Gheorghe. Familii ghidate de Cuvântul lui Dumnezeu formează biserici sănătoase și o societate solidă. Într-o lume în care anual rata divorțului este în creștere, tot mai multă violență, certuri în familie și copii abandonați, biserica este chemată să exclame despre valoarea familiei și scopul Ziditorului pentru această instituție.

De mai mulți ani cu prilejul Sărbătorii Internaționale a Familiei, marcată pe 15 mai, bisericile din țara noastră desfășoară servicii de închinare dedicate familiei. Anul acesta Uniunea Bisericilor CEB din Republica Moldova a organizat servicii de evanghelizare în raioanele de Nord ale Moldovei. În luna mai, în casele de cultură din Ungheni, Fălești și localitatea Sofia din raionul Drochia, s-a desfășurat Festivalul Familiei cu genericul "O viață mai bună". La sărbătoare s-au alăturat bisericile și locuitorii din regiunea de Nord a țării.

Scopul evenimentului a fost de a valorifica familia ca instituție lăsată de Dumnezeu pe pământ. De asemenea, celor prezenți le-a fost adus la cunoștință că, doar Dumnezeu, care este Inițiatorul și Ziditorul familiei poate aduce adevărata fericire și binecuvântare în familie.

IMG_0404"Nu știu care este starea familiei tale, nu știu care este starea inimii tale. Familia fericită sau omul fericit este acela, care crede și se încrede în Domnul. Dumnezeu a creat familia, numai Domnul poate zidi o familie, doar Dumnezeu poate păstra o familie. O familie fericită, un om fericit poate fi doar acela care ascultă Cuvântul lui Dumnezeu. Familia care vrea să fie fericită, se pregătește să se întâlnească cu Domnul”, s-a adresat pastorul bisericii „Isus Salvatorul” din Chișinău, Vitalie Fedula la Sărbătoarea Familiei din or. Ungheni.

 

Ca invitat de onoare la eveniment a fost prezent ex-episcopul Uniunii BCEB din Moldova, Victor Popovici, însoțit de formația "Revival” din Renton, SUA, interpreta Natalia Sorbală și un grup de tineri din biserica „Isus Salvatorul” din Renton. Timp de două săptămâni echipa din SUA a fost implicată în călătorii misionare, vizitând biserici, desfășurând servicii de evanghelizare, fiind o adevărată încurajare și binecuvântare pentru frații și surorile din țara noastră.

IMG_0389

"Cu binecuvântarea bisericii din America și mila lui Dumnezeu am avut dorința de a fi aici și de a organiza întâlniri în biserici cu frați și surori, de asemenea, cu rudele și prietenii fraților și surorilor noastre. Aceasta a fost dorința noastră. Am organizat Festivalul Familiei unde frații și surorile noastre și-au invitat prietenii. Am avut ocazia să fim și la biserica din satul Bravicea, unde am putut să spunem despre Domnul celor săraci, orfani, bolnavi, bătrâni. De asemenea, tot aici am avut o întâlnire numai cu bărbații și a fost o seară binecuvântată”, relatează episcopul de onoare al UBCEB, Victor Popovici.

IMG_0350

Mulțumim Domnului pentru toți cei care au auzit Cuvântul și pentru inimile care L-au cunoscut pe Cristos în mod personal în urma acestor servicii de evanghelizare. Fie ca Domnul să binecuvânteze bisericile și familiile din țara noastră, astfel ca fiecare să poată spune: "Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului”, Iosua 24: 15.

Călătoria echipei din SUA, care a fost implicată în desfăşurarea evenimentelor din cadrul Ziua Familiei 2014, s-a încheiat pe 18 mai la Chişinău cu cea de-a IV-a ediţie a Festivalului pentru tineri "O viaţă mai bună". Un reportaj separat despre acest eveniment, însoţit de o galerie foto, puteţi vedea AICI