Rugăciune,  Slides,  Ştiri externe

John Upton apreciază rolul creştinilor baptişti în conflictul dintre Rusia şi Ucraina

SONY DSCPreședintele Alianței Mondial Baptiste, John Upton a apreciat și încurajat creștinii baptiști pentru rolul și implicarea prin rugăciune în conflictul dintre Rusia și Ucraina. John Upton a transmis acest mesaj în cadrul ședinței Consiliului AMB, scrie Revista Creștine Azi.

“Rugăciunea, în case, biserici sau locurile publice, dialogul dintre cele două Uniuni Baptiste, implicarea baptiştilor în deciziile politice, rolul pacifist pe care l-a avut preşedintele interimar Alexandr Turchinov în gestionarea conflictului, sprijinirea familiilor care au suferit în urma războiului, au avut un rol important în aplanarea conflictului dintre cele două ţări”, a afirmat John Upton în discursul său.

Igor Bandura, prim-vicepreşedinte al Uniunii Baptiste din Ucraina, a îndemnat membrii Consiliului să continue să susţină în rugăciune lucrarea din Ucraina. El a afirmat că războiul a sensibilizat inima ucrainienilor, care acum sunt mult mai deschişi faţă de Evanghelie.

Uniunea Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova (UBCEB) îndeamnă toţi creştinii din ţara noastră să susţină în continuare pe mâini de rugăciune situaţia din Ucraina. Conflictul izbucnit pe Maidan în februarie 2014 a divizat societatea în două tabere şi a luat mii de vieţi. Au fost devastate oraşe, iar oamenii din estul ţării trăiesc zilnic sub teroare şi cu frica că ar putea trăi ultima clipă.

Să ne rugăm în continuare pentru Ucraina:

– Rugaţi-vă pentru noul preşedinte al ţării Petro Poroşonko ca Dumnezeu să îi dea înţelepciune în conducere şi în remedierea conflictului

– Rugaţi-vă pentru protecţia oamenilor nevinovaţi, care mor fără motiv sau sunt supuşi multor acte de violenţe

– Rugaţi-vă pentru vindecarea miilor de răniţi

– Rugaţi-vă pentru pace în fiecare casă din Ucraina

– Rugaţi-vă pentru conducerea de la Moscova ca Dumnezeu să le de-a înţelepciune cum să remedieze această problemă.

– Rugaţi-vă pentru pierea celor răi care au provocat acest conflict şi continuă să îl alimenteze cu ură şi distrugere.

– Rugaţi-vă pentru protecţia Republicii Moldova de asemenea situaţie