Articole,  Slides

Viorel Iuga face apel la rugăciune pentru creştinii din SUA

IMG_7103-001

Decizia Curţii Supremă de Justiţie din SUA a făcut deja înconjurul lumii. Vineri, 26 iunie, cinci judecători, împotriva la patru au decis legalizarea oficială a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex în toate cele 50 de state membre ale Americii. În acest context, Preşedintele Uniunii Baptiste din România a făcut un apel la rugăciune pentru Comunitatea Evanghelică din România. Vă chemăm să citiţi acest apel în rândurile ce urmează:

“În acest context dificil, când se legiferează tot mai multe practici care contravin învăţăturii clare a Sfintelor Scripturi, Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toţi fraţii noştri de credinţă care şi-au exprimat deschis şi clar dezacordul faţă de această decizie. Ne bucurăm de toţi cei care au spus răspicat că din punct de vedere al Scripturilor, familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie care au intrat în legământ pe viaţă. Apreciem vocile care au reafirmat fără echivoc că familia, respectiv căsătoria, nu a fost legiferată de niciun for, tribunal sau guvern pământesc, ci de Domnul, Creatorul nostru. În consecinţă, noi nu avem voie să redefinim ceea ce Îi aparţine lui Dumnezeu.

Prevăzând care vor fi consecințele acestei decizii istorice, vă chem cu insistenţă să ne rugăm în particular, în familie şi în adunările noastre pentru fraţii şi surorile de credinţă din SUA. Vă chem să cerem Domnului putere, înţelepciune şi statornicie lângă învăţăturile clare şi curate ale Sfintelor Scripturi. Vă chem să cerem protecţie pentru copii, discernământ pentru tineri, înţelepciune pentru familii şi curaj pentru predicatori.

Să ne rugăm şi pentru cetăţenii Americii! Naţiunea aceasta a fost mult timp o binecuvântare pentru multe țări, pentru mulţi români şi pentru România. Să ne rugăm Domnului ca naţiunea aceasta să se întoarcă din nou cu faţa spre Domnul şi să nu uite principiile biblice pe care a fost clădită şi întărită.

Chiar dacă vremurile sunt tulburi, vă reamintesc tuturor că avem un Dumnezeu atotputernic, Care conduce mersul istoriei. Suntem plini de pace știind că Isus Cristos, Domnul nostru, este viu şi ţine Biserica în mâinile Lui puternice. Haideți încă o dată să Îi mulţumim, să ne liniştim inimile în El şi să ne dedicăm mai mult slujirii Lui. Scriptura ne asigură că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său (Romani 8:28). Cu pacea Domnului în suflet, cu decizia pentru o viaţă personală mai sfântă în minte, cu rugăciuni pentru statornicia fraţilor de credinţă pe buze şi cu iubire biblică faţă de toţi oamenii în inimă, să ne pregătim temeinic pentru slujire şi pentru revenirea Domnului Isus Cristos.”

Amintim că pastorul Viorel Iuga a fost ales Preşedintele Uniunii Baptiste din România pe 29 mai 2015, în cadrul lucrărilor Congresului de la Oradea. Viorel Iuga păstoreşte Biserica “Speranţa” din Arad şi este autorul a peste 50 de titluri de carte dedicate tinerilor şi familiştilor.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro