Creștinii din Ucraina mulțumesc pentru pace

1,384 vizualizari

moments-of-peace-during-protests-16-1Bucuria și tristețea umple inimile noastre astăzi, când celebrăm vestea nașterii unei noi națiuni și în același timp, ne întristăm pentru tinerii, studenții și soții care au murit ca această schimbare să aibă loc.  

Pentru ultimele trei luni Ucraina a fost absorbită de norul de proteste anti-guvernamentale și demonstrații, care au rezultat cu cea mai rea violență de când această țară a obținut Independența în 1991. Evenimentele din ultimele câteva zile au fost cruciale de vreme ce, am asistat la crearea istoriei a unei Noi Ucraine.

Parlamentul a luat responsabilitate de a pune capăt crizei din țară și a adoptat un număr de legi vitale. Fratele nostru în Cristos și slujitor la una dintre bisericile baptiste din Kiev, Dr. Alexandru Turcinov, un parlamentar și lider de opoziție, a fost ales ca președinte interimar al Ucrainei. De asemenea, ex-ministru al Ucrainei, Iulia Timoșenko a fost eliberată din închisoare, după care a fost transportată într-un scaun cu rotile la Kiev pentru a avea un discurs în Piața Independenței. Parlamentul, de asemenea, a votat pentru demiterea președintelui Victor Ianukovici și desfășurarea alegerilor anticipate pe 25 mai.

Sute și mii de persoane au izbucnit în ovații și strigăte de entuziasm în timp ce ascultau noutățile privind progresul înregistrat în urma evenimentelor de pe Maidan. Epuizați dar fericiți, oamenii ascultau cu mândrie și cu un sentiment de venerație. Puternici pentru a supraviețui gloanțelor, dar nefiind în stare să facă față emoțiilor, unii dintre ei și-au pierdut cunoștința.

În decursul acestei perioade de proteste și confruntări, creștinii din Ucraina a fost sare și lumină pentru ambele părți. Doctori, surori medicale, bucătari, studenți și alte grupuri de creștini au oferit o mână de ajutor oriunde a fost nevoie. Această situație a provocat bisericile și chiar denominațiunile să se unească în rugăciune și zile de post, mijlocind pentru pace și intervenția lui Dumnezeu. Oamenii au început să strige la Domnul și chiar mijloacele mass-media au vorbit despre rolul bisericii și au citat versete din Scriptură.

Câteva zile în urmă voluntari din Echipa de Salvare din Ungaria au sosit în Ucraina pentru a sluji poporului nostru. Domnul folosește diferiți oameni pentru a oferi asistență și dacă doriți să ajutați răniții, bolnavii, familiile celor uciși sau prin oricare alt proiect social prin care să contribuiți la restabilirea țării, vă rugăm, dați-ne de știre și vom organiza canale pentru ca donațiile dumneavoastră să ajungă la destinație.

Din păcate mulți oameni au ură și sunt revoltați împotriva adversarilor. Oamenii sunt dezamăgiți în toți politicienii și nu doresc să ierte pe niciunul. Mulți sunt determinați doar să se răzbune, să ardă și să provoace răni, dar avem nevoie ca prin Cristos să facem față acestei provocări. Ceea ce are nevoie Ucraina nu este doar o schimbare a oamenilor în autoritate, dar o schimbare a sistemului și a relației autorităților față de simpli cetățeni. Ucraina are nevoie de dragoste, milă și iertare. Ucraina are nevoie de Cristos!

După toate motivele de rugăciune anterioare, vă rugăm astăzi să vă uniți cu noi în rugăciune de mulțumire către Domnul, pentru pacea care pe care El a dăruit-o pământului ucrainean.

„Ferice de poporul al cărui Dumnezeu este Domnul!”, Psalmul 33:12.

Traducere și adaptare, de Iuliana David

You may also like...