VIDEO La un pahar de vorbă în jurul „Samovarului”

1,143 vizualizari

1622664_652389204818370_1267394146_nE duminică, şi după câteva zile frumoase de primăvară în miezul lunii februarie, Parcul Catedralei este intersectat de perechi care se plimbă agale la braţ, părinţi cu copii sau tineri şi neliniştiţi pe role. Frigul de afară i-a prins pe mulţi neechipaţi corespunzător, iar pe unii chiar i-a îngheţat rău. Pe fonul acestei imagini pe cât de frumoasă, pe atât de neconfortabilă, la colţul bulevardului Ştefan cel Mare, intersecție cu str. Puşkin toţi trecătorii sunt invitaţi: La un pahar de vorbă în jurul unui „Samovar”.

Ideea aparţine unui grup de bărbaţi, care au decis să aducă un zâmbet şi o doză în plus de dispoziţie pentru cei ce într-o zi de duminică trec prin una dintre cele mai aglomerate intersecţii din capitală.

De cinci duminici la rând, de pe la orele trei, până pe la opt, nouă, echipa socială încearcă să aducă prin oferirea unui pahar de ceai cald, zâmbete, o vorbă bună și îndemnul să se mai oprească din alergare pentru a sta de vorbă cu familia, prietenii, ca pe vremurile vechi când bunicii noștri se adunau în jurul unui samovar. Dar, cel mai important lucru, acest proiect social, are drept scop chemarea oamenilor cu faţa către Dumnezeu şi cu faţa către aproapele său. De la discuţii banale, organizatorii caută să transmită că gestul lor este un act de dragoste, născut din sursa divină revărsată prin Duhul Sfânt de Dumnezeu.

Emoțiile și impresiile câtorva trecători despre această idee, le puteți urmări în filmulețul video.

Pentru mai multe poze de la eveniment, accesați FACEBOOK!

Campania se va desfășura duminică, de duminică până se va încheia sezonul rece. Așa că nu pierdeți timpul acasă, nu vă plictisiți singuri în fața calculatorului și televizorului. Ieșiți în parc „La un pahar de vorbă în jurul „Samovarului”!”

You may also like...