100 de copii din Republica Moldova s-au odihnit într-o tabără din Germania

4,277 vizualizari

Фото лагерьÎn a doua jumătate a lunii august 100 de copii din Republica Moldova şi Transnistria au avut marea binecuvântare de a beneficia de odihnă într-o tabără creştină din Germania, comuna Haunetal, Siegwinden. Printre participanţi au fost prezenţi copii de la şcoala-internat din Ciadir-Lunga, copii din internatul Bender, cât şi copii din familii sărace din diverse localităţi ale Republicii.

Timp de 10 zile copii au călătorit în ţara „Egiptului” parcurgând pas cu pas istoria vieţii lui Iosif, cu scopul de a găsi cheia către „Taina succesului”. Astfel, exemplele din trecut despre ascultare, dragoste,  credincioşie, iertare, încredere în Dumnezeu au descoperit taina spre „O viaţă din belşug”. Prin scenete şi lecţii Biblice participanţii au avut oportunitatea să facă cunoştinţă cu personajele din trecut, precum: Iacov, Iosif şi fraţii lui, faraon şi mulţi alţii.

Jocuri, părtăşie pe grupe, întâlnirile din „curtea Templului”, adunările de seară, pas cu pas au contribuit ca fiecare participant să audă Vestea Bună a salvării. Timp de 10 zile copii au învăţat să se roage, să studieze Cuvântul şi să-L slăvească pe Domnul prin cântări. Aceste activităţi i-au apropiat pe mulţi de Dumnezeu, iar unii dintre copii au luat decizia de a-L urma pe Mântuitorul.

Impresii:

„Cu unul dintre băieţi am discutat despre icoane, cum să ne rugăm, cui să ne rugăm, de ce să ne rugăm. În ultima zi s-a apropiat de mine şi mi-a spus, că în urma discuţiei noastre s-a rugat şi a cerut iertare de la Domnul. A întrebat ce să facă mai departe. Mi-a mărturisit, că acuma viaţa lui a căpătat un scop, că vrea să trăiască după Biblie”, ne-a împărtăşit Andreas Görzen.

La rândul său, Tatiana Carabut a mai adăugat: „Când ne rugam cu fetele înainte de culcare, am observat, că doreau să se roage, însă se rugau cu rugăciuni memorate. Le-am explicat, că atunci când ne rugăm, Domnul doreşte ca să comunicăm cu El cum am face-o cu un prieten, ca să Îi spunem dorinţele noastre, experienţele noastre. În ultimile zile ele doreau din ce în ce mai mult să se roage, învăţau şi încercau să comunice cu Domnul. Deja nu mai spun rugăciuni învăţate pe de rost, ci îşi exprimă dorinţele lor, nevoile lor.”

Pe lângă faptul că participanţii au avut oportunitatea să facă o „călătorie în trecut în ţara Egiptului”, timpul petrecut în tabără le-a oferit şi oportunitatea de a cunoaşte şi o mică parte din locurile pitoreşti ale Germaniei. În acest sens, au fost organizate excursii la cetate, o plimbare extreme prin pădure, odihnă în parc, distracţie la bazin şi complex sportiv pentru copii.

Impresionanta „călătoria în Egipt”, călătoria în Germania au lăsat în inimile copiilor o mulţime de experienţe şi amintiri de neuitat. Burlea Nicolai ne-a relatat: „Mi-a plăcut tabăra, mi-au plăcut excursiile, mi-am făcut mulţi prieteni noi, am văzut locuri noi. Mi-a plăcut, că am învăţat ceva nou şi anume: dacă vreai să fii cu Domnul, trebuie să trăieşti în ascultare. Am învăţat multe versete din Biblie.”

În aceeaşi ordine de idei, Doina Plăcintă a mai spus: „Mi-a plăcut foarte mult această tabără, mă întorc acasă cu impresii foarte bune. Mi-a plăcut foarte mult excursiile prin pădure, excursiile în oraş, a fost ceva nou şi foarte plăcut. De asemenea, cred că este bine ca în tabără să se organizeze şi lecţii Biblice, deoarece copiii pot afla mai mult despre Dumnezeu. Mulţumesc mult celor care organizează asemenea tabere.”

În vara anului curent 15 misionari din ţara noastră prin suportul misiunii „Purtătorii de Speranţă” au primit ajutor financiar pentru organizarea taberelor de vară. De asemenea, au avut loc tabere creştine în internatul din Ciadîr-Lunga şi în şcoala-internat de meserii din s. Valea Norocului, raionul Sângerei.

Credem şi nădăjduim, că ceea ce a fost semănat în inimile acestor copii, la timpul porivit Domnul va face să crească şi vom culege roadele neprihănirii. Slăvit şi binecuvântat fie Domnul pentru harul pe care la revărsat în desfăşurarea acestor slujiri!

You may also like...