Centrul de zi pentru copii – instrument de evanghelizare a satului Vozniseni

1,735 vizualizari

copii la risc moldovaUnul din proiectele strategice a Asociației Obșteşti „Tineri pentru Cristos Moldova” numit „Copii la risc” adună în centre de zi copii din familii vulnerabile în satele din Republica Moldova. Centrul de zi din satul Vozniseni, raionul Leova este un model de succes pentru înaintarea Evangheliei în acest sens.

Pe lângă o masă caldă şi pregătirea temelor, copii participă la lecţii de croitorie şi tâmplărie. Cel mai frumos în această lucrare este implicarea părinţilor în viaţa Centrului de zi din Vozniseni. Patru mame care s-au implicat la predarea lecţiilor de croitorie L-au primit pe Domnul Isus ca Domn şi Mântuitor. Pe lângă activitatea practică, părinţii alături de copii participă la lecţiile Biblice şi la momente de rugăciune.

Lucrarea Centrului de zi pentru copii a apărut acum mulți ani în urmă, o dată cu apariția primilor creștini în localitatea Vozniseni. Aceștia s-au confruntat cu multă împotrivire din partea localnicilor, dar prin credință, dragoste și multă rugăciunii, creștinii au biruit.

Cea mai mare parte copiilor care frecventează Centrul de zi sunt implicați în viața bisericii și în activitățile culturale și sociale ale satului. Acest centru a devenit pentru fiecare copil un loc unde se dăruiește dragoste necondiționată, atenția, multă bucurie și momente de copilărie fericită.

Deviza bisericii din satul Vozniseni este: „Fiecare membru al bisericii trebuie să slujească Domnului cum poate”. Prin urmare, fiecare este un mădular activ în trupul Domnului Isus de la Vozniseni, având o implicare la centru şi în biserică. De la cel mai mic, până la cel mai mare fiecare contribuie cum şi cu ce poate la desfăşurarea activităţilor la centru şi construcţia casei de rugăciune.

Fiind un model demn de urmat, vă îndemnăm să luaţi exemplul şi să susţineţi această lucrare în rugăciune. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze biserica din Vozniseni cu resursele necesare pentru finisarea Casei de Rugăciune şi continuarea activităţii la Centrul de zi pentru copii.

You may also like...