UPDATE: Noutăţi de la misionarul Vladimir Chicuş

3,599 vizualizari

UPDATE 29 aprilie 2015, ora 19:29: Am reuşit să discutăm pe skype cu misionarul Vladimir Chicuş. Acesta ne-a împărtăşit prin ce au trecut şi ce nevoie de rugăciune au acum:

“Din fericire casa noastră a rezistat la cutremur… Azi ne-am întors şi am dormit în casa noastră… după 3 zile dormite afară, în corturi sub peliculă, în maşină. A fost un coşmar prin ce am trecut, însă Domnul ne-a salvat! Nu am avut electricitate, conecţie la mobil, TV, Internet totul era mort pentru mai multe zile. Veronica este încă în stare de shock!”

familia Chicus nepal

În noaptea de 25, spre 26 aprilie, un cutremur devastator a zguduit statul Nepal. Mii de oameni au fost îngropaţi de vii sub ruine. Familia de misionari Vlad şi Veronica Chicuş, împreună cu fetiţa lor, au rămas fără casă. Aflaţi în Nepal pe termen lung în misiune, familia Chicuş au sarcina grea de a fi mângâiere pentru nepalezii afectaţi de această catastrofă naturală, care în fiecare zi înregistrează noi victime.

Familia Chicuş sunt membri ai Bisericii “Betania” din Chişinău. Dragostea pentru Nepal, este o pasiune sădită în inima lui Vlad încă din tinereţe. Veronica s-a alăturat acestei viziuni imediat după ce s-au căsătorit. Uniunea Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova, cheamă toţi creştinii de pretutindeni să se unească în rugăciune pentru familia Chicuş şi nepalezi:

  • Rugaţi-vă pentru protecţia fizică şi spirituală a familiei Chicuş
  • Rugaţi-vă pentru sănătatea lor şi a fetiţei lor de 8 luni
  • Rugaţi-vă pentru ca Domnul să îi folosească ca balsam de mângâiere pentru oamenii care îi înconjoară
  • Rugaţi-vă pentru asigurarea lor cu toate cele necesare şi reconstruirea rapidă a unui nou cămin.

Amintim că sâmbătă, 25 aprilie, statul Nepal a fost zguduit de un cutremur devastator de 7,8 grade pe scara Richter. Bilanţul victimelor a ajuns la 6.621 de morţi. UNICEF a avertizat că există un mare risc în privinţa infecţiilor. Seismul cu mai multe replici a fost cel mai puternic din ultimii 80 de ani din Nepal.

You may also like...