Slides,  Ştiri externe

Compozitorul Eugen Goncereanco a plecat la Domnul

Astăzi, la data de 19 martie 2021, la vârsta de 71 de ani, fratele Eugen Goncearenco a plecat la Domnul. Fratele Eugen a fost un muzician și compozitor, directorul Institului de muzică duhovnicească din Moscova, președintele centrului creștin „Logos”, creator și director al corului și orchestrei cu același nume. Numele acestui slujitor este cunoscut nu numai în Rusia, ci și în multe părți ale lumii, din SUA până în Australia.

Fratele Eugen poate fi numit păzitor al artei muzicale și corale a frăției creștinilor-baptiști evanghelici.

Eugen Goncereanco a fost un compozitor care a scris numeroase imnuri frumoase, aranjamente și opere simfonice. De asemenea, a fost și autorul studiilor despre istoria dezvoltării artei muzicale bisericești a creștinilor evanghelici-baptiști.

Ajuns la Moscova în anii 70 ai secolului al XX-lea, fiind un tânăr student al conservatorului, fratele Eugen a început să participe activ la Biserica Centrală a UBCEB din Moscova, unde a devenit în curând directorul celui de-al treilea cor. Tot acolo, în cadrul cursurilor biblice prin corespondență, a organizat instruirea mai multor directori de cor, fapt ce a dus la crearea Institutului de muzică duhovnicească.

La începutul anilor nouăzeci, Eugen Goncearenco a creat corul și orchestra „Logos”, care de treizeci de ani îi încântă nu numai pe ruși, ci și pe germani, britanici, americani.

Fratele Eugen este deja alături de Domnul, dar noi, care încă trăim aici pe pământ, ne vom aminti întotdeauna de el și vom folosi în continuare spre slava lui Dumnezeu, cea mai bogată moștenire muzicală pe care ne-a lăsat-o!