A avut loc instruirea tinerilor din mai multe biserici creștin-evanghelice în cadrul cursurilor YoungStars

1,731 vizualizari

Timp de două zile a avut loc instruirea adolescenților și tinerilor din mai multe localități din Republica Moldova pentru a-i motiva spre creștere spirituală și implicare în lucrarea Domnului. Obiectivele cursurilor YoungStars sunt: încurajarea potențialilor lideri în a-și dezvolta abilitățile prin experiențe pedagogice practice, dar și dezvoltarea deprinderilor în anumite domenii speciale cum ar fi: evanghelizarea prin sport, jocurile în lucrarea cu copii, organizarea taberelor.

În cadrul cursului de inițiere, liderul naţional de tineret în cadrul UBCEB, Vitalie Carabeţ a dedus din observațiile sale faptul că în bisericile noastre persistă lipsa tinerilor lideri, care s-ar implica în slujire sau ar avea măcar vreo inițiativă în acest sens. Fratele Vitalie a făcut o paralelă la cartea Judecători, capitolul 2 – unde este prezentată neascultarea israeliților și consecințele încălcării poruncilor lui Dumnezeu. Astfel, scopul acestor cursuri informative și practice este instruirea și implicarea tinerilor în slujire. Cursurile YoungStars au un caracter pur evanghelic și îi obișnuiește pe tineri să folosească învățarea prin experiență, dar și să prezinte altora adevărul biblic într-un mod practic și captivant.

Emoţiile pozitive au marcat atât organizatorii, cât şi participanţii. Fratele Vitalie i-a încurajat pe tineri să ia hotărârea de a fi lideri în propriile localități, astfel încât prin acțiunile lor, cât mai mulți oameni să afle despre Dumnezeu și să-l cunoască personal. Totodată, fratele Eduard Petrenco le-a povestit tinerilor despre modalitățile de invitare a copiilor la prima întâlnire a clubului YoungStars. În timpul acestor instruiri, zâmbetul nu a lipsit nici o secundă de pe fețele participanților. Astfel, timpul petrecut împreună cu grupurile de tineri a fost o adevărată oază de binecuvântare pentru sufletele însetate după o relație autentică cu Domnul și care au dorința de a-l proslăvi în toate.

Tinerii și adolescenții nu au avut doar teme teoretice, dar și practice. Aceștia au organizat jocuri pentru copii, concursuri sportive, competiții cu jocuri, au pregătit mâncare la rug.

Dorina Crețu, participantă la cursurile YoungStars, ne-a spus entuziasmată că abia așteaptă să pună în aplicare tot ce a învățat și urmează să învețe în cadrul acestor sesiuni de informare. ,,A fost un timp minunat și binecuvântat. Mulțumim foarte mult fratelui Vitalie că a organizat această întâlnire din care noi am avut de învățat foarte multe lucruri noi, am primit sfaturi utile pentru evanghelizare și modul în care trebuie să interacționăm cu cei care nu-l cunosc pe Domnul. Sper că atunci când vom pleca acasă, ne vom implica în clubul YoungStars și vom pune în aplicare tot ce am învățat”.

Scopul evenimentului urmăreşte edificarea unui grup creştin de influenţă în societatea din Republica Moldova, oferind creştinilor evanghelici posibilităţi de a-şi îmbunătăţi abilităţile în slujirea cu copiii și nu numai. Viziunea lucrării YoungStars este că: ,,Toți copiii, adolescenții și tinerii din Moldova trebuie să aiba posibilitatea să asculte Evanghelia, să i-a decizia de a-L urma pe Cristos, să fie ucenizați spre creștere, să experimenteze o părtășie adevărată în cadrul cublurilor YoungStars și să fie integrați într-o biserică locală”.

Doritorii de a crea astfel de cluburi locale de părtășie, încurajare și distracție pentru copii îl pot contacta pe fratele Vitalie Carabeț, mob: +373 69029026.
Email: tineri.ubceb.moldova@gmail.com

 

You may also like...