Slides,  Ştiri interne

Credinciosul pastor de 88 de ani a predat ștafeta misiunii unui frate tânăr

42 de ani de fidelitate și dăruire, predici înflăcărate și rugăciuni pline de lacrimi. Pastorul Serghei Varvariuc din satul Noua Obreja, raionul Fălești, aștepta un înlocuitor, iar la vârsta sa de 88 de ani a predat ștafeta misiunii unui frate tânăr.

Serghei Metodievici și-a început slujirea în biserică la 4 octombrie 1980, când a fost consacrat ca diacon. După 6 ani, la invitația lui Karl Sedlețki, fostul prezbiter principal pe Moldova, fratele Serghei a fost consacrat în slujirea prezbiterească și a continuat să lucreze în biserica locală.

Comunitatea creștea și la apogeu avea 72 de membri ai bisericii. După ce fratele Serghei și-a sărbătorit cei 70 de ani, el apela în mod constant la conducerea Uniunii BCE cerând un înlocuitor. Din păcate, frații tineri au plecat din sat, unii în străinătate, alții în oraș. Prin urmare, în ciuda vârstei sale, fratele Serghei continua să slujească în măsura puterilor sale și peste acestea. Între timp, biserica a continuat să se roage, iar la această chemare a răspuns fratele Andrei Babin de la Biserica „Betania” din Bălți.

În data de 14 august 2022 a avut loc serviciul solemn, la care fratele Andrei a fost binecuvântat pentru slujba de diacon. În aceeași zi a avut loc transferul solemn al misiunii de responsabilitate.

La serviciu au fost prezenți mulți slujitori și oaspeți din bisericile din apropiere. Cuvinte de bun venit și scurte urări au fost împărtășite de: Eduard Rotari, V. Strîmbaci, P. Galan, V. Zahilineac, V. Sazikin.

Pastorul bisericii „Betania”, Vasilii Veniaminovici a citit textul din Isaia 55: 8-11 și a reamintit că, dacă Dumnezeu încredințează o slujire, El împarte și darurile necesare pentru aceasta. De asemenea, l-a încurajat pe tânărul slujitor să aibă încredere în cuvântul lui Dumnezeu și să nu spună niciodată „nu” lui Dumnezeu.

O instrucție către fratele Andrei și soția sa a fost citită de pastorul responsabil pentru regiunea Bălți, Petru Legcun. Pe baza cuvintelor din 1 Pentru 4:10-11, el a numit trei calități importante ale unui edificator bun: el slujește altuia, este credincios și așteaptă o răsplată cerească.

La consacrare au participat pastorii: P. Legcun, A. Gherman, S. Varvariuc, V. Sazikin, V. Obada, V. Zahilineac, V. Casapciuc, S. Musurivschii, G. Rudi, P. Galan, V. Pîslari.

Grupul de rugăciune din biserica „Betania” a venit să-l susțină pe fratele Andrei. Ei au pregătit un program muzical binecuvântat care a înseninat serviciul festiv.

Serghei Metodievici este un bun exemplu nu numai în lucrare. Împreună cu credincioasa sa pereche Anna, sunt căsătoriți deja 64 de ani și au crescut și educat patru copii. Anna Stepanovna a primit un buchet la serviciul solemn, în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat soțului în lucrarea sa.

Această familie inspiră toți slujitorii prezenți și viitori la aceeași faptă credincioasă. Toți dorim să-i mulțumim Domnului care i-a păstrat și binecuvântat în toți acești ani.

Să îi mulțumim și noi lui Hristos și să ne rugăm pentru noul slujitor. Fratele Andrei, împreună cu soția sa Anna, cresc patru copii, iar acum, pe lângă faptul că are grijă de familie, fratele va trebui să parcurgă o distanță de peste 30 km de 2-3 ori pe săptămână pentru a avea grijă de poporul lui Dumnezeu.