Rugăciune pentru Georgia și Ucraina

39 vizualizari

Dragi frați și surori!

În luna august ne rugăm pentru Georgia și în mod constant pentru Ucraina.

În Georgia, deja în secolul I, a fost proclamată vestea bună despre mântuirea celor păcătoși. Apostolii Andrei (cel întâi chemat), Tadeu, Bartolomeu, au predicat în aceste părți. Pe litoralul Mării Negre, în Noul Athos, în Georgia, apostolul Simon Zelotul și-a finisat viața. Până în secolul al IV-lea, locuitorii Georgiei mărturiseau creștinismul pe ascuns.

La începutul sec. al IV-lea, sub conducerea regelui Mirian, datorită evanghelizării cu dedicație a Ninei din Cappadocia, creștinismul a fost declarat religie de stat în capitala de atunci a Georgiei, orașul Mțheta.

Georgia s-a distins întotdeauna prin toleranță religioasă. Oameni de diverse religii și naționalități și-au găsit adăpost în ea.

La Tbilisi, în 1867, a început istoria frăției noastre.

Aici, baptistul german M. K. Kalveit, care s-a mutat în Caucaz în 1863, la botezat pe Nikita Voronin în 1867, după ritualul baptist. Voronin a devenit primul baptist rus, iar ziua botezului său este considerată a fi data înființării mișcării baptiste ruso-ucrainene. Curând s-a format o comunitate baptistă la Tbilisi, în mare parte din molocani ruși. Tbilisi a devenit unul dintre centrele proeminente de răspândire a baptismului în sudul Imperiului Rus.

A, Z. Khutsishvili este considerat primul georgian botezat după ritualul

Baptist, în 1912 la Tbilisi. Din 1919, la comunitatea baptistă din Tbilisi au început să se țină servicii divine pentru georgieni.

Astăzi există 30 de biserici și 10 grupuri în Uniunea BCE Georgia, cu 1000 de membri ai bisericilor (împreună cu o altă uniune – 4000).

Rugăciuni de mulțumire:

  1. Recunoștință Domnului pentru menținerea păcii în Georgia, în ciuda tensiunii din jurul nostru;
  2. Pentru faptul că, deși în număr mai mic, totuși există oameni necredincioși care sunt interesați de Cuvântul lui Dumnezeu;
  3. Pentru tineri, care în ultimul timp a crescut în biserici ca număr. Majoritatea celor botezați în acest an sunt tineri;
  4. Mulțumim Domnului că, în ciuda creșterii catastrofale a prețurilor la alimente, copiii lui Dumnezeu nu mor de foame.

Cerințe de rugăciune:

  1. Pentru trezirea popoarelor care trăiesc în Georgia;
  2. Pentru înmulțirea lucrătorilor în câmpul lui Dumnezeu (ne lipsesc cel puțin 20-25 de conducători);
  3. Acum se desfășoară tabere de vară (12 fluxuri) – pentru finalizarea lor cu succes;
  4. În curând va avea loc un botez (pentru a doua oară, 11-12 candidați), Domnul să binecuvânteze acest proces;
  5. Continuă sosirea refugiaților din Ucraina. Au fost deja cazați peste 320 de refugiați, iar acum aproximativ 20 din ei sunt în biserica din Tbilisi. Domnul va da putere, cu demnitate să îi întâlnim pe toți, într-un mod creștin. Acesta nu este un eveniment simplu, necesită multe emoții și resurse materiale.
  6. Fie ca războiul din Ucraina să se termine curând, va fi mai bine pentru noi toți.

Mulțumesc pentru rugăciuni!

De asemenea, reamintim celor care doresc să se roage pentru Ucraina și Georgia, că la data de 16 august, ora 19:00 (ora Moscovei), va fi ținută o rugăciune online specială, prin Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/89119296037?pwd=QVlPVm9pUGxmOTU2ZHQxZ3NjYThDdz09

ID conferință: 891 1929 6037

Cod de acces: 8nX5sU

Cu rugăciune, Iurii Apatov

You may also like...