Subiecte care schimbă viața, prezentate la conferința surorilor regiunii Bălți

38 vizualizari

În perioada 2-3 septembrie, la tabăra bisericii „Betania” din Bălți, a avut loc o conferință pentru surori, cu tema: „Clima în familie”.

Participantele, majoritatea mame tinere, au putut lua o pauză de la grijile familiei, având parte de conversații interesante și relevante despre viața de familie, cât și de părtășie.

Despre închinarea în familie a vorbit Olga Malimon, responsabilă pe departamentul surorilor din bisericile regiunii Bălți. Ea a subliniat influența pe care o au părinții asupra copiilor, în ceea ce privește rugăciunea, studiul biblic și lauda adusă Domnului în fiecare zi.

Maria Kuzminskaya din Bender și-a împărtășit experiența și cunoștințele privind creșterea copiilor. Ea a menționat că există o vârstă, la care copilul este cel mai receptiv la sfaturi în educație, și este important ca părinții să nu rateze acest moment.

Valentina Miron și-a împărtășit mărturia personală în contextul creșterii copiilor. Ea a vorbit despre lupta spirituală prin care a trecut împreună cu soțul ei dorind să-și salveze copiii.

Inna Munteanu, folosind ilustrații, le-a povestit surorilor cum pot să-și facă viața mai frumoasă, aducând fericire soților și copiilor.

La părtășia surorilor a fost prezentă Eugenia Podoleanu, responsabilă pe departamentul surorilor în Uniunea Bisericilor BCE. Ea a prezentat două teme. Prima a vizat rolul femeii în relațiile de familie. Al doilea subiect a scos la iveală secretele relației dintre noră și soacră.

Maria Lazăr, biserica „Isus Salvatorul”, Chișinău: Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toți organizatorii acestei întâlniri. A fost o odihnă pentru suflet și trup. Am avut parte de multe întâlniri și cunoștințe   plăcute. Pentru noi, femeile, a fost foarte important să ascultăm un medic ginecolog creștin și să găsim răspunsuri la întrebări relevante pentru familie.

Diana Moltova, biserica „Covceg”, Bălți: Toate subiectele sunt foarte relevante: relațiile cu copiii, puritatea relațiilor noastre fizice, relația dintre soacră și noră. Acest lucru este valabil și pentru mine, deoarece sunt viitoare soacră. Mi-a plăcut foarte mult participarea medicului Oxana și subiectele pe care le-a dezvăluit. Anterior, erau tabu, dar acum ne-au fost descoperite multe lucruri valoroase pentru relațiile de familie.

 

Inna Polevaya, biserica „Betania”, Bălți: Mă bucur foarte mult că din 85 de participante la conferință, majoritatea sunt surori tinere care au nevoie de cunoștințe ce țin de îmbunătățirea relațiilor în familie. Îmi amintesc subiectele despre relația dintre soț și soție, creșterea copiilor, relațiile intime și relația dintre soacră și noră. La fel, bineînțeles, o seară de neuitat cu întrebări și răspunsuri! Când în timpul părtășiei a fost o chemare la pocăință, multe surori și-au reînnoit relația cu Dumnezeu și au decis să-și schimbe viața. Acesta este cel mai important rezultat al părtășiei noastre. Mulțumesc Domnului și tuturor organizatorilor acestei conferințe!

Participarea dr. Oxana Luchenko, care a venit din Vinița, Ucraina, a trezit interesul surorilor. Oxana Arcadievna a prezentat subiectele relațiilor strânse dintre bărbați și femei, și sănătatea femeilor. Asemenea probleme sunt rar discutate în biserici, deși sunt foarte importante pentru menținerea familiei. După cină și comunicarea liberă, surorile au asaltat-o pe doctorul Oxana cu întrebări, astfel încât conversațiile au durat până la miezul nopții.

Oxana Arcadievna este membră a bisericii „Casa Evangheliei” din Vinița. Pe lângă meseria de medic ginecolog, a mai lucrat la terapie intensivă și continuă acum ca medic de familie. Împreună cu soțul ei, dr. Iaroslav Vladimirovici și alți medici creștini, au vizitat multe sate cu clinici mobile din Moldova și Ucraina, unde, pe lângă asistența medicală, au mărturisit despre Isus Hristos și vindecarea sufletului. Sora Oxana a continuat în a doua zi tema relației dintre soacră și noră. Din propriul exemplu și a vieții altor oameni, ea a povestit cum relațiile bune conduc la Dumnezeu pe cei care nu L-au cunoscut și cât de pozitiv afectează toate acestea atmosfera din familie.

Pe lângă lecții și conversații, au fost multe rugăciuni, cântări, cunoștințe, mărturii și vești bune pe care surorile au reușit să le transmită una alteia în cadrul conferinței. La sfârșitul părtășiei, fiecare dintre cele 85 de participante au primit câte un mic cadou, inclusiv articole de igienă, iar multe mame au primit și o pătură, obiect foarte prețios pentru iarna care se apropie. Dar principalul lucru pe care l-au câștigat femeile creștine, este inspirația de a-și construi relațiile în familie pe baza Cuvântului lui Dumnezeu și a iubirii necondiționate a lui Hristos, care în cele din urmă va face familiile puternice și cu adevărat fericite.

 

You may also like...