Ordinarea presbiterului și a celor doi diaconi la biserica „Golgota” din orașul Bălți

927 vizualizari

La biserica „Golgota” din Bălți a avut loc o slujbă solemnă dedicată unui eveniment mult așteptat. Fratele Vadim Obad a fost ordinat în funcția de presbiter, iar frații Alexandru Costeaniuc și Serghei Polevoi – în funcția de diacon.

Frații ordinați au fost aleși și confirmați anul trecut, când pastorul responsabil, Ivan Antoci, care a slujit aici în ultimii ani, a plecat cu reședința permanentă peste hotarele țării. Din păcate, situația pandemică nu a permis finalizarea la timp a ordinării.

„Am planificat acest eveniment frumos cu mult mai devreme, dar circumstanțele nu ne-au permis să facem acest lucru. Totuși, eu cred că Dumnezeu are totul sub control și a ales anume această perioadă ca să-i binecuvânteze pe slujitori”, a spus în discursul său pastorul responsabil pentru regiunea Bălți, Petru Legcun.

Serviciul divin a avut loc în Casa de rugăciune, în conformitate cu toate normele legate de neproliferarea unei boli periculoase care a cuprins întreaga lume. Pentru cei care nu încăpeau în interiorul clădirii, scaunele au fost așezate în curte, în corturi și a fost organizată o transmisie în direct a serviciului divin. Dar nici distanța socială de minim doi metri dintre credincioși și nici purtarea obligatorie a măștilor nu a putut încălca starea de bucurie și unitate a spiritului adunării.

Oaspeții din diferite biserici ale Uniunii noastre au venit să felicite biserica „Golgota” și slujitorii proaspăt-ordinați.

Cuvintele de încurajare și îndrumare pentru slujitori au fost spuse de către: pastorul bisericii „Covceg” – Vasilie Gerasimciuc, pastorul bisericii „Betania” – Vasilie Sazîkin, pastorul responsabil pentru regiunea de nord – Alexandru Aftinescu, pastorul bisericii satului Stația Catranîc, Anatolii Semeniuc și pastorul Bisericii „Lumina Lumii” din Chișinău – Victor Ormanji, precum și unul dintre slujitorii bisericii locale, Anatoli Dîntu.

 

În cuvintele lor, frații și-au dorit ca cei ordinați să fie credincioși, zeloși, constanți, vigilenți și dedicați în slujirea sfinților pentru gloria Domnului. De asemenea, au fost exprimate îndemnuri pentru biserică și un apel pentru credincioși ca aceștia să aprecieze și să respecte slujitorii ordinați, contribuind la menținerea unității spirituale a Casei Domnului.

Episcopul Uniunii Bisericilor CEB, Nicolae Vozian, s-a adresat slujitorilor ordinați. El a menționat cuvintele din Evanghelia după Ioan: „I-a zis a doua oară: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?” „Da, Doamne”, I-a răspuns Petru, „știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paște oițele mele.” (Ioan 21:16)


Fratele Nicolae Vozian a menționat că pastorul este responsabil pentru oile sale în protejarea, hrănirea și călăuzirea lor. „Dragostea pentru Hristos este egală cu iubirea pentru frați și, fără dragoste pentru turmă, această misiune este imposibilă. Păstorul trebuie să iubească turma și să îndeplinească serviciul dezinteresat, nu să domine, ci să dea un exemplu pentru turmă. A pasiona oile cu dragoste este cea mai mare chemare a păstorului”, a amintit fratele Nicolae. De asemenea, a împărtășit publicului o poezie proprie, care a fost scrisă ca o revelație în acea perioadă a vieții sale, când el însuși devenea slujitor al lui Dumnezeu.

La ordinare au participat: N. Vozian, P. Legcun, A. Aftinescu, V. Gerasimciuc, A. Semeniuc, V. Ormanji, V. Sazîkin, A. Dîntu, P. Mihalciuc.

Corul bisericii locale a interpretat psalmii: „Zidește în mine o inimă curată,”, „Lucrează, prietenul meu pe câmpul lui Dumnezeu”, „Ridicați-vă mâinile”.

Biserica „Covceg” are aproximativ 120 de membri și desfășoară activități foarte active, atât în ​​cadrul comunității sale, cât și pe teritoriul raionului în care se află.

La întâlnirile obișnuite, tinerii studiază Cuvântul lui Dumnezeu, vizitează persoanele în vârstă și îi ajută pe cei în nevoie. Slujirea prin intermediul muzicii crește și se dezvoltă, de asemenea. Sub conducerea lui Eugen Abramciuc, există două coruri: cel principal și tineretul. Totodată, biserica posedă și un cor de copii condus de sora Iulia Costeniuc.

Pe lângă școala duminicală, activitatea cu copiii din familii necredincioase se desfășoară în cadrul clubului „Elim”. În prezent, pe timp de pandemie, lecțiile pentru copii sunt susținute în regim online. Există, de asemenea, grupuri de rugăciune în biserică, iar munca socială se desfășoară ca un testament spiritual pentru biserică și întreaga comunitate din regiune.

You may also like...