Pastorul Ion Miaun a plecat la Domnul

1,226 vizualizari

La 17 iunie 2020, în al șaptezecelea an al vieții sale, pastorul Bisericii CEB din satul Criva, raionul Briceni, Ion Miaun a trecut în eternitate. În ultimele sale zile, el a fost internat în spital, diagnosticat cu noul tip de virus COVID-19, fiind totodată conectat la un suport ventilator de respirație artificială.

Fratele Ion s-a născut într-o familie de creștini din satul Corjeuți. Părinții săi, fratele Alexandru și sora Vera Miaun l-au îndrumat în învățătura Cuvântului lui Dumnezeu. În ciuda ateismului care era militant la vremea respectivă, la o vârstă fragedă, fratele Ivan a luat o decizie importantă și anume cea de a-L urma pe Domnul. Astfel, a urmat botezul său și devenirea sa în calitate de membru al bisericii locale.

În anul 1970, fratele Ion s-a căsătorit cu soția sa – Larisa Jitari. În același an, fratele Ion s-a stabilit cu traiul în satul Mamaliga din regiunea Cernăuți, Ucraina. De asemenea, Dumnezeu a binecuvântat familia lor și le-a trimis soților patru fii, două fiice, doisprezece nepoți și un strănepot.

La sfârșitul anilor 90, fratele Ion a fost chemat pentru slujirea misionară în satele Criva și Drepcăuți, unde au apărut grupuri de credincioși, care aveau nevoie de îngrijirea și îndrumarea acestuia. În 2009, a fost ordinat în calitate de pastor, iar biserica, prietenii și colaboratorii fratelui Ivan își amintesc cu drag de devotamentul extraordinar și loialitatea sa față de slujire.

Fratele Ion nu a îndeplinit doar lucrări spirituale, fiind totodată și un bun specialist în domeniul construcțiilor. El a contribuit foarte mult la reconstrucția și repararea caselor de rugăciune din satele Criva și Drepcăuți. Pentru mulți credincioși, el va fi amintit ca un bun exemplu de fidelitate și consacrare. Ne vom ruga pentru familia lui, ca Domnul să îi mângâie și că exemplul său să inspire generația tânără de slujitori.

Toți slujitorii regiunii de nord, precum și conducerea Uniunii Bisericilor CEB din Moldova exprimă sincere condoleanțe familiei. Ne rugăm în continuare pentru soția fratelui Ion, sora Larisa, care se află în spital acum și îi îndemnăm pe toți credincioșii să se unească în rugăciune pentru această familie.

„Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac și în veci de veci” (Daniel 12:3).

You may also like...