Slides,  Ştiri externe

Cea de-a 3-a scrisoare de informare și rugăciune din Hakasia

Biblia este o comoară a făgăduințelor lui Dumnezeu scrise pentru încurajarea noastră. În fiecare zi ele ne însoțesc și ne dau putere. Permiteți-mi să vă împărtășesc ceea ce a făcut Dumnezeu pe parcursul ultimelelor două luni în Hakasia.

                                                                   Copiii din Akaban

În timpul vacanțelor de toamnă, am organizat o tabără de 3 zile pentru copii din Abakan. Nu au fost foarte mulți copii, astfel că am putut comunica cu fiecare dintre ei. Împreună am studiat diverse istorioare din viața lui Isus Hristos, în care se povestea despre cum El i-a vindecat pe oameni datorită credinței lor.

Continuăm să ne adunăm împreună cu copiii noștri în fiecare duminică la Biserica nr.3 din Abakan. Tot mai mulți copii continuă să vină la aceste întâlniri. Rugati-vă pentru cei care din anumite motive nu mai au voie sa vină, fie ca ei să-și aducă aminte ce au fost învățați.

De asemenea, în fiecare joi vizităm o familie mare, unde le spunem copiilor câte o lecție și ne rugăm împreună cu ei. Credem că această casă va fi deschisă și pentru copiii vecinilor.
În fiecare sâmbătă, copii ne așteaptă în cartierul Askiskom, care se află la o sută de kilometri de Abakan. Noi am vizitat din nou toate cele patru sate: Askizul de Sus, Askiz, Teya de Jos, Kyzlas. Afară deja este ger, însă datorită rugăciunilor voastre, Dumnezeu ne-a dat niște încăperi călduroase pentru întâlnirile noastre: Casa de Cultură, o cafenea, casele oamenilor obișnuiți care ne-au deschis ușile. Fiecare dintre aceste întâlniri au câte o istorioară specială, iar una dintre ele s-a întâmplat chiar zilele trecute în Kyzlas. Pregătindu-ne pentru o întâlnire cu copiii, i-am sunat pe toți, dar numai o singură fată a răspuns. Astfel, noi eram deja pregătiți să mergem prin sat și să-i invităm pe copii. Dar când am ajuns la locul respectiv, acolo deja erau mulți copii. Acea fată, Catea, i-a sunat și i-a anunțat pe toți. Slavă Domnului!
Am extins slujirea noastră în rândul copiilor, iar acum în fiecare miercuri vom merge la Askiz. Aici ne vom întâlni cu copiii într-o casă unde se adună un grup de credincioși. Discutând despre posibilitatea organizării întâlnirilor cu copii, această familie s-a oferit să gătească pentru copii și, în același timp, să-i învețe cum să lucreze. Mulțumim lui Dumnezeu pentru că El găsește și trimite oamenii potriviți care sunt gata să învețe și să continue această slujire! Tot în satul Teya de Jos, întâlnirile se vor desfășura la fiecare două săptămâni în zilele de duminică, atât cu copii cât  și cu adulți – este de fapt începutul unei mici biserici.

Timp de două luni ne-am adunat împreună cu învățătorii pentru a studia, a ne  împărtăși experiențele și pentru a ne încuraja reciproc. După încheierea întâlnirilor sistematice, am convenit să continuăm să ne întâlnim o dată pe lună. Unul dintre frați, care conduce lucrarea cu copii la Biserica nr. 1, după ce a auzit despre istoriile reale care au loc în fiecare sâmbătă în regiunea Askisky, a decis vadă cu ochii săi. După două călătorii, și-a exprimat dorința de a alege două sate, unde ar putea veni în fiecare săptămână împreună cu echipa sa pentru a lucra cu copiii.

Coffee Life

În octombrie, cu ajutorul Biserici nr. 2 din Abakan, am început să organizăm întâlnirile Coffee Life, care au loc o dată pe lună. Deja au avut două întâlniri. Toți se pregătesc pentru aceste întâlniri cu deosebită plăcere, fiecare venind cu diverse idei și, de asemenea, fiecare își invită prietenilor lor. Acesta este un loc unde tinerii din oraș se întâlnesc cu tinerii creștini, pot discuta despre sensul vieții, pot comunica unii cu alții savurând o ceașcă de cafea și e locul unde pur și simplu pot avea un timp frumos. Datorită acestor întâlniri, numărul tinerilor este în creștere.

Trăiește cu sens

Împreună cu echipa am fost la Forumul Tinerilor în Krasnoyarsk. Printre vorbitori a fost Anton Tretyak din Sankt Petersburg, Alexander Patles din Belarus și alți frați slujitori. Fiecare dintre ei, împărtășindu-și experiențele sale, i-au încurajat pe tineri să meargă oriunde Dumnezeu îi conduce și să spună tuturor despre ceea ce a făcut Dumnezeu pentru ei. De asemenea, să se roage cu sinceritate pentru pocăința rudelor și prietenilor apropiați. În ultima zi a avut loc o excursie la stâlpii din Krasnojarsk, unde am putut admira frumusețea creației lui Dumnezeu. Înaintarea grea prin zăpadă pentru a ajunge în vârful muntelui a fost o adevărată provocare care ne-a testat răbdarea și rezistența, 2 calități importante pentru un slujitor.

Rugați-vă împreună cu noi:

  • Pentru copii care vor auzi Cuvântul lui Dumnezeu, ca viața lor să fie transformată;
  • Pentru creșterea spirituală a tinerilor și adolescenților, pentru ca ei să adere la o biserică;
  • Pentru învățători și asistenții lor, pentru ca prin viața lor să ofere un exemplu bun copiiilor;
  • Pentru pastori și familiile lor;
  • Pentru ca Domnul să-mi dea mie și Dinei multă înțelepciune;
  • Pentru toate evenimentele care se vor organiza;
  • Pentru pregătirea echipei din Ekaterinburg cu privire la călătoria misionară din iarnă.

Mulțumesc mult pentru rugăciune și susținere!
Țapcova Marina